Stanje na cestama u BiH i Hrvatskoj za 25.01.2011

Vozi se po mokrom kolovozu, dok na dionicama preko planinskih prijevoja upozoravamo na ugaženi snijeg na kolovozu.
Izdvajamo  pravce: Vrtoče-Bosanski Petrovac, Bosanski Petrovac-Drvar, Sarajevo-Rogatica (Romanija), Foča-Goražde, Han Pijesak-Vlasenica (Han Pogled) i Teslić-Kotor Varoš (Borja).

Na ostalim dionicama u višim planinskim predjelima, na prilazima tunelima i preko mostova upozoravamo na mjestimično zaleđen kolovoz. Uslijed vrlo niskih temperatura djelovanje posipnog materijala je usporeno, pa apeliramomo na vozače da voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skrećemo pažnju na odrone kamenja na kolovoz, a na širem području Bihaća upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja pri prelasku granice.

BIHAMK

Hrvatska

Kolnici su mokri i skliski u Gorskom kotaru i Lici, a mjestimice ugaženog snijega ima na cestama u Slavoniji.
Zbog niskih je temperatura moguća mjestimična poledica na cestama kroz gorja posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Duž Jadranske i Ličke magistrale upozoravamo na moguće odrone.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na županijskim i lokalnim cestama na području Čabra te u Lici na:
D 23 Kapela-Žuta Lokva,
D 42 Jospidol-Poljanak,
D 52 Špilnik-Korenica,
D 506 Dobroselo-Mazin.

Za sav promet zbog urušavanja kolnika zatvorene su DC 38 Ruševo-Đakovo u mjestu Imrijevci (obilazak je lokalnim cestama) i ŽC 5017 Grohovo-Drenova. Obilazak: Pašac-Banska vrata-Školjić-Kozala-Drenova.

Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad.

Na autocesti A 4 Zagreb-Goričan, na čvoru Kraljevečki Novaki vozi se dvosmjerno, a u smjeru Varaždina zatvoren je izlaz prema Dugom Selu i Sesvetama.

Na Jadranskoj magistrali (D 8), zbog oštećena kolnika na mostu Bistrina, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, vozila se propuštaju naizmjence.

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 22 Novi Marof-Sudovec. Obilazak je Breznica-Visoko-Sudovec.
- na Istarskom ipsilonu: zapadni dio čvora Žminj, te ulaz istočnog dijela čvora Nova Vas u smjeru Umaga

Za teretna vozila zatvorene su ceste:
- D 34, Daruvar-Maslenjača, (zbog sanacije klizišta),
- D 300 između Buja i županijske ceste prema Brtonigli, zbog radova. Obilazak: Buje-Plovanija-Umag-Novigrad)
- ŽC 4030, Orahovica-Kutjevo, zbog sanacije klizišta, obilazak je postavljen privremenom prometnom signalizacijom.

HAK