Zabranjen ulazak Torcidi i mostarskim Ultrasima u Srbiju

Radi se o pripadnicima Torcide i mostarskih Ultrasa koji su organiziranim prijevozom, s dva autobusa rano jutros krenuli prema Beogradu, piše Dalmacijanews.com.

Na Bajakovo su došli nešto iza deset sati, Hrvatsku kontrolu prošli su bez većih problema, no srpska policija ih je pregledavala oko dva sata nakon čega je odlučeno da se navijači vrate s granice. Srpski organi reda savjetovali su navijačima da se na granici prijave kako bi dobili pratnju do Beograda, no Torcidaši i Ultrasi su vraćeni s granice bez obzira što su to učinili.

Očito je da srpska policija smatra velikim sigurnosnim problemom zbog čega su im i zabranili ulazak u zemlju. Osim Torcide i Ultrasa, na put je krenulo i preko 150 Bad Blue Boysa, međutim zasada se ne zna hoće li njima biti dopušten ulazak u Srbiju.

Kako javljaju reporteri "Blica" na autoputu, u traci od graničnog prijelaza Batrovci ka Beogradu, primijećeno je pojačano prisustvo policije koja kontrolira automobile na nekoliko punktova ove dionice. Policajci legitimiraju vozače i putnike i, poslije provjere, dozvoljavaju im da nastave put prema Beogradu, piše Blic.

Glasnogovornica MUP-a, Jelena Bikić, je jučer rekla da će preko granice moći svi hrvatski državljani s valjanom putovnicom, osim onih kod kojih se pronađe potencijalno oružje. Iz hrvatske policije potvrdili su kako ulaznice neće biti pregledavane na granici, ali izgleda da je njihovo posjedovanje ipak uvjet za ulazak u Srbiju. U Beogradu je za navijače iz Hrvatske osiguran i čuvani parking, a na ulicama se nalazi pet tisuća policajaca.

Točno u ponoć u centru Mostara, ispred hrvatskog doma Herceg Stjepana kosače okupilo se nekoliko stotina navijača Hrvatske rukometne reprezentacije koji su krenuli put glavnog grada Srbije. U dogovoru sa navijačima iz Dalmacije i ostalih djelova Hrvatske nekoliko autobusa i kombija krenulo je put Beograda, prenosi navijackatribina.net.

"Idemo u Beograd po finale. Ovo je više od utakmice i kao i uvijek pomoći ćemo našim rukometašima da uđu u finale. Protivnik je težak, ali ne iz sportskih razloga nego iz političkih. Oni nas mogu dobiti samo krađom", u jednom dahu nam je ispričao jedan od sudionika puta za Beograd.

Primjećen je i veliki broj navijača sa obilježima Zrinjskog, ali i drugih hrvatskih klubova koji se natjecu u Bosni i Hercegovini.

"Dogovorili smo se da prićekamo autobuse iz Splita i Dubrovnika, a onda ćemo svi zajedno put Beograda. Kao što vidite ovdje svi dišemo kao jedan i nadamo se da će i naši reprezentativci tako disati. Očekujem pobjedu naših momaka i fešto od Istre, Dalmacije, Zagreba, Slavonije, Like i naše ponosne Herceg-Bosne", izjavio je navijač koji nas se predstavio kao Mario iz Centra 2.