Ivan Martinović velika je budućnost rukometne reprezentacije Hrvatske

Ivan Martinović, hrvatska rukometna reprezentacija

Hrvatska rukometna reprezentacija danas gostuje u Njemačkoj. Kolonija Hrvatske i Njemačke preselila se u Hannover. Slijede uzvratni susret.

Dvorana je rasprodana i 10 000 ljudi svjedočit će susretima muških, a nakon toga i ženskih rukometnih reprezentacija dvaju država.

Prema najava sastava priliku od prve minute na parketu će Lino Červar dati mladom Ivanu Martinoviću koji je u Hannoveru praktički doma. Zaslužio je to sjajnim igrama u Bundesligi i na Svjetskom juniorskom prvenstvu.

Ovaj veliki talent hrvatskog i svjetskog rukometa izdanak je odlične škole bečkog rukometnog kluba Fiversa iz Beča, gdje je i debitirao za seniorsku momčad sa samo petnaest godina.

Trenutno je član Hannovera u kojem pruža odlične partije, i s kojim je ugovorom vezan do 2022. godine.

-Na posljednjem svjetskom prvenstu za juniore vodio svoju Hrvatsku do finala gdje su ih zaustavili Francuzi Martinović je zasluženo bio MVP tog istog prvenstva, što ga sigurno izbacuje u red najinteresantnijih mladih dragulja čije vrijeme tek dolazi. Igra u Hanoveru koji trenutno uvjerljivo drži prvu poziciju Bundeslige. Mislim da je odabrao pravi put za svoj razvoj, budući da tamo s njim radi jedan od najboljih trenera za mlade igrače Španjolac Ortega. Siguran sam da će u skoroj budućnosti, zajedno sa Josipim Šarcom i Halilom Jagancom činiti nezaustavljivu vanjsku liniju Hrvatske reprezentacije, koja će nas sigurno i u budućnosti razveseljavati na velikim natjecanjima sa puno novih medalja, kaže za Hercegovina.info rukometni stručnjak i trener HŽRK Izviđač iz Ljubuškog Ivan Lovrić.

Ivanovi roditelji su Hrvati iz Jajca i oni su razlog zbog kojih je izabrao nastupati za Hrvatsku. Zanimljivo je kako se njegov stariji brat i dvje sestre također bave rukometom.

Sestra Kristina (19) i brat Marin (22) igraju za Austriju, no Ivan je odlučio na sebe staviti šahovnicu. Na radost svih navijača Hrvatske i izbornika Line Červara.

Susret Njemačka - Hrvatska igra se od 14:30 sati.