IGOR KARAČIĆ O UTAKMICI S AUSTRIJOM Svjesni smo kakve šanse imamo

Igor Karačić
Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija nakon tri sigurne pobjede u Grazu danas nastavlja svoj put na Euru prvim susretom drugog kruga prvenstva.

Protivnik je Austrija, a susret počinje u 18:15. Domaćin je u prve tri utakmice slavio protiv Češke, Ukrajine i Makedonije, no Hrvatska im je daleko najteži ispit na prvenstvu.

Momčad Line Červara pomela je Crnu Goru (27:21) i Bjelorusiju (31:23) dok je nešto manje uvjerljiva bila protiv Srbije (24:21). Unatoč još jednoj utakmici gdje su njegovi igrači favoriti, Červar poziva na oprez.

"Očekujem tešku utakmicu, neće to biti nimalo lako, varaju se oni koji misle drugačije. Oni su respektabilna reprezentacija i neće biti lako igrati pred osam tisuća uglavnom njihovih navijača. Moramo zaista biti mentalno jaki i moramo spriječiti njihovu tranziciju koja je iznimno dobra. Imaju dva jako hitra krila koja nam s Bilikom mogu stvarati ogromne probleme. Mi moramo kontrolirati i voditi igru, ne smijemo dozvoliti da oni nama nametnu igru", rekao je Červar u najavi,prenosi Index

Slično razmišlja i Igor Karačić.

"Mislim da smo spremni i svjesni kakve šanse imamo. Svi smo glavama unutra sto posto i jedino tako možemo ići naprijed. Radujem se sutrašnjoj utakmici, neka pokažemo da ova igra iz prvog kruga nije bila slučajna", rekao je Karačić.