Hrvatska razbila Srbiju na otvaranju EP u rukometu

Hrvatska, Srbija, Katarina Zovko Ištuk, kauboji, Split, ludnica, Hrvatska, rukomet, Hrvatska, rukomet, rukometna reprezentacija hrvatske, pismo, kauboji, rukomet, Hrvatska, kauboji, Hrvatska, Francuska, Hrvatska, češka
Odabranici Line Červara su u susretu 1. kola A pred 12,000 gledatelja uvjerljivo pobijedili Srbiju, dok je u drugom susretu ove skupine Island bio bolji od Švedske 26-24.

Fantastična obrana, sjajni Luka Stepančić, Manuel Štrlek i Zlatko Horvat, te raspoloženi Mirko Alilović bili su ključ hrvatske pobjede na otvaranju prvenstva. Nažalost, nekoliko minuta prije kraja utakmice ozlijedio se Domagoj Duvnjak što je pokvarila sjajno raspoloženje. Samo je pitanje koliko je ozljeda ozbiljna.

Hrvatska je 25 minuta lomila Srbiju i tek je u samoj završnici prvog dijela uspjela ostvariti osjetniju prednost. U 25. minuti Hrvatska je vodila 10-9, da bi poluvrijeme zaključila serijom 4-0 i s lijepih plus 5 (14-9) otišla na odmor. U nastavu susreta 'kauboji' su nošeni sjajnom atmosferom u Spaladium Areni 'držali nogu na gasu' i na koncu samo povećali prednost do konačnih +10.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Luka Stepančić i Manuel Štrlek s po šest golova, dok su Luka Cindrić i Zlatko Horvat zabili po četiri gola. Mirko Alilović je sakupio šest obrana, a Ivan Stevanović dvije obrane. Kod Srbije najefikasniji su bili Petar Nenadić sa šest, te Nemanja Zelenović s pet golova.

direktno.hr