FOTO  HRK Izviđač Mi GRUPA - RK Goražde 31:18 (16:8)

HRK Izviđač, rukomet, HRK Izviđač, rukomet
U utakmici bez imalo rezultatske neizvjesnosti i dramatike, Izviđač je više nego uvjerljivo savladao momčad Goražda. Već u 5. minuti utakmica je praktično bila riješena kada je Izviđač poveo rezultatom 4:0. Goraždani su do 15. minute kako tako uspijevali održati ta tri - četiri gola zaostatka. Međutim, "Skauti" od 16. do 23.minute postižu uzastopno 6 pogodaka i stvaraju prednost od devet golova, koju gostujući rukometaši do kraja poluvremena tek uspijevaju svesti na osam pogodaka zaostatka.

Drugo poluvrijeme i nova serija od pet uzastopnih pogodaka rukometaša Izviđača, prednost se popela na 13 pogodaka u 38. minuti. Do kraja utakmice gosti su uspjeli, zahvaljujući tehničkim greškama i promašajima domaćih igrača u "zicer" prilikama, održati zaostatak od trinaest pogodaka. Svakako, treba istaći da su Izviđačevi rukometaši odigrali obranu na vrhunskoj razini, dovodeći do očaja gostujuće rukometaše, koji su u većem dijelu utakmice u napadu djelovali bezidejno i nemoćno. Raspoloženi vratar Luka Bumbaka, zaustavio sve ono što bi propustila obrana, skupivši pri tome 19 obrana. Ilustracija kako su "Skauti" igrali obranu je činjenica da su rukometaši Goražda u prvom poluvremenu postigli osam pogodaka, za za 16 minuta nastavka još tri, što je ukupno 11 pogodaka za 46 minuta.

Ponovno su se kao i u prethodnim utakmicama, iskazali i "Skauti" na tribinama koji su neumorno pjesmom i skandiranjem bodrili svoje ljubimce tijekom cijele utakmice.

Pored vratara Bumbaka treba istaći dobru igru Džebe, Lovrinovića i Ilića, ali svakako treba pohvaliti sve domaće igrače za požrtvovanu i borbenu igru u obrani. Kod gostiju pored vratara Savića istakao se Ajdina Bukvu koji je postigao 5 pogodaka.

Ljubuški, 15.10.2010. godine.

Gradska športska dvorana. Gledatelja 700.

Suci: Adnan Muhtarević i Jasenko Omerefendić (Živinice).

Nadzornik: Pero Marić (Mostar)

HRK IZVIĐAČ Mi GRUPA: Bumbak (19 obrana, 1 sedmerca), B. Burić, Miličević, Malinović, Zeljić 2, Herceg 1, Matić 3, Čolak 1, Mucić 3, Boras 1, Zadro 1, Ilić 4, Džeba 4, Lovrinović 6, Gruičić 3, S. Burić 2.

Trener: Silvio Ivandija.

RK Goražde: Šehović (1 obrana), Bukva 5, Biljaka 2, Martić 1, Građan, Glavonjić 2, Bezdrob 2, Marić, Delić 3, Savić (14 obrana, 3 sedmerca), Fidahić, Halilović 1, Pilav 1, Džananović, Popović, Grbić 1.

Trener: Milanko Savčić.

Sedmerci: Izviđač 7/4, Goražde 4/3

Isključenja: Izviđač 6, Goražde 12 minuta.


foto i tekst: www.izvidjac.com