Ante Grbavac: Dobio sam puno ponuda, ali ostajem u Zrinjskom

... trećeg igrača mostarskog Zrinjskog, poslije Igora Karačića i Marina Marića, koji je u dresu reprezentacije Hrvatske nastupio u jednom finalu SP-a za mlađe dobne kategorije.

Zlato je ipak pripalo rukometašima reprezentacije Danske koji su u žestokoj finalnoj borbi poslije produžetaka slavili trijumf od 32:26.

"Bilo je to veliko i novo iskustvo za mene, svi smo prezadovoljni osvojenom medaljom iako smo mislili da možemo i do zlata kada smo ušli u finale. Ipak tako je ispalo na kraju", rekao je za Dnevni list Ante Grbavac koji je s istom generacijom igrača prošlog ljeta bio sedmoplasirani na Europskom prvenstvu u Austriji.

Lijevi vanjski je još prošle godine imao šestomjesečnu stanku zbog suspenzije u matičnom klubu Izviđaču, potom kratko jesenas nastupao za Čapljinu, a zatim Zrinjski. Na SP-u u Mađarskoj je startao kao rezerva, ali je prvu priliku dočekao spreman.

Pripremama Zrinjskog se Grbavac već priključio te sinoć nastupio u prijateljskom ogledu s Metkovićem 1963. "Nećemo dopustiti da se ponovi jesenski dio prošle sezone kada smo stigli u situaciju da se borimo za ostanak. Očekujemo što bolji plasman i potrudit ćemo se odmah krenuti s dobrim rezultatima kao u proljetnom dijelu prošle godine".

"Ne mogu govoriti o tome zašto sam bio na klupi, to je odluka izbornika Vedrana Ćurka. Kad mi je dao prvu priliku protiv Argentine, imao sam šut 6/7. Mislim da sam zbog toga zadobio povjerenje i novu šansu", smatra Grbavac.

Nakon toga je dobio minutažu u četvrtfinalu sa Švedskom, polufinalu s Njemačkom kada je zabio 8 pogodaka i finalu s Danskom gdje je posljednjim golom u regularnom dijelu utakmice osigurao Hrvatima produžetke i novu nadu.

"Prezadovoljan sam svojom igrom, a upravo u posljednje tri utakmice sam najviše pokazao. Ovo nam je najveći uspjeh dosad, a nadam se da ćemo sljedeće godine na Europskom prvenstvu biti još bolji. U posljednja dva meča smo u prepunoj dvorani s oko 4000 ljudi imali veliku potporu navijača što nas je sve iznenadilo. Bilo ih je oko 500", govori Grbavac.

Nakon dobrih igara stiglo je i niz ponuda za novi angažman iz Hrvatske, Poljske, Slovenije i Njemačke.

"Odlučio sam ostati u Zrinjskom minimalno još jednu godinu jer mi je prioritet fakultet. Imat ću s trenerom kakav je Zdravko Medić dobre mogućnosti za napredak, steći sigurnost i iskustvo pa tek onda krenuti dalje", rekao je Ante Grbavac za današnji Dnevni list.