FOTO/VIDEO  Zrinjski Mostar: Neki to nikad neće shvatiti...

HŠK Zrinjski, HKK Zrinjski, HMRK Zrinjski

U svim sportovima Plemići ostvaruju rezultate na kojima im mnogi zavide. Ova godina se već sada može nazvati godinom Zrinjskog, i kao takva treba ostati zapisana u športskoj povijesti Mostara i BiH.

HŠK Zrinjski

Treću godinu u nizu HŠK Zrinjski slavi titulu nogometnih prvaka BiH. Tako što nije nikome uspjelo u BiH, i teško da će ikada uspjeti. Plemići vođeni nogometnim čarobnjakom Bakom Sliškovićem još jednom su pokorili nogometnu BiH i dva kola prije kraja osigurali su novi naslov. Navijači Zrinjskog naviknuti na naslove prvaka sada maštaju o nekim drugim stvarima, ponajprije o modernizaciji stadiona kako bi i Mostar napokon dočekao Ligu prvaka u uvjetima kakve zaslužuje najuspješniji nogometni klub u BiH i njegovi vjerni navijači.

Uprava HŠK Zrinjski godinama pokazuje i dokazuje da radi odličan posao. Rezultati pokazuju da se radi o ljudima koji imaju viziju velikog Zrinjskog koji će konačno napraviti i iskorak u europskim natjecanjima. Prošle sezone Zrinjski je bio na korak od prolaza u naredno kolo protiv Maribora koji ima uvjete o kojima Zrinjski može samo sanjati. Kako na terenu ne igra stadion i novac Plemići su pokazali da ni jedan klub kao Maribor nije bauk.

O ligi prvaka još nećemo jer zaslužio je HŠK Zrinjski da proslavi novu titulu skupa sa svojim navijačima koji su bili uz svoje Plemiće bilo gdje da su oni igrali. I dok igrači budu na zasluženom odmoru za ljude iz uprave nema odmora. Nema ni odmora za navijače koji će sanjati svjetla Lige prvaka i moderan stadion pod Bijelim Brijegom.

HKK Zrinjski

Košarkaška bajka HKK Zrinjski započeta proslavom 25 godina od osnutka traje i danas. Kada su dužnosnici kluba na toj proslavi najavljivali europska natjecanja i borbu za naslov mnogi su se na te riječi smijali. Ljudima iz kluba nije bilo do smijeha, nego su zasukali ruke. Spoj mladosti i iskustva u klubu doveo je Zrinjski na korak od osvajanja titule prvaka.

Nekada davno na proslavi jedne godišnjice HKK Zrinjski pisac ovih riječi dobro je zapamtio riječi jednog od dužnosnika kluba koji je s govornice poručio da ćemo budi sanjati ABA Ligu i sportsku dvoranu. Igrački HKK Zrinjski je zreo za ABA Ligu, ali nažalost ta se liga ne bi mogla igrati u Mostaru. Zadnja utakmica protiv Igokee donijela je rekordnu posjetu jednom sportskom događaju u dvoranskom sportu Mostara. Ako to nije poruka dužnosnicima Mostara onda za njh poruka ne postoji.

HMRK Zrinjski

Punu dvorana na utakmicama HMRK Zrinjski na više utakmica također je snažna poruka mjerodavnima. Uspjeh rukometaša je tim i veći jer u redovima Plemića igraju redom djeca ponikla u klubu. Dolaskom nove mlade i ambiciozne uprave HMRK Zrinjski nije napravio iskorak, nego korak od 7 milja koji je klub doveo u vrh bh rukometa. HMRK Zrinjski kao rasadnik talenata iz svije škole ima sve preduvjete da uskoro krene prema osvajanjima prvaka BiH i na pravom je putu da u Mostar dovede Seha ligu koja se opet ne bi mogla igrati u gradu na Neretvi zbog nedostatka dvorane.

Nažalost uspjehe klubove iz športske obitelji Zrinjski dovoljno ne prate sponzori. Mostar i Hercegovina su ekonomski dovoljno jaki da podupru ovaj sportski projekt koji nije samo sportski. Jaka športska obitelj Zrinjski u Mostaru kao Sveučilišnom gradu sa toliko studenata je i zalog opstanka Hrvata na ovim prostorima. Uspjesi klubova iz obitelji Zrinjski( kao i uspjesi rukometaša Izviđača i rukometašica Gruda) su uspjesi najmalobrojnijeg naroda koji sportom prkosi centralizmu Sarajeva.

Ljudima u Mostaru malo za sriću treba. To malo bio bi jedan funkcionalan stadion i jedna normalna dvorana koju posjeduje svako selo, čak i u ovoj državi. Ljubav prema Zrinjskom kod navijača graniči sa fanatizmom. Zrinjski je navijačima stil života i neki to nikad neće shvatiti...

HERCEGOVINA.info