Veliki uspjeh: Ekipa Čitluk osvojila kup Srbije u pikadu

pikado, Ekipa Čitluk , Lucky Darts, Kup gradova

Veliki uspjeh u Srbiji su ostvarili Pero Primorac, Romeo Grbavac, Stipe Lesko i Vedad Mašić pikado igrači, koji su prijavljeni pod imenom Ekipa Čitluk osvojili kup Srbije u klasičnom pikadu. O dojmovima iz Novog Sada za Hercegovina.info piše Pero Primorac kapetan pikado kluba Lucky Darts iz Čitluka.

Poziv za Kup gradova

-Početkom rujna ove godine dobili smo poziv da nastupimo na kupu gradova u klasičnom pikadu u Novom Sadu. Sretni što smo dobili poziv isti smo sa zadovoljstvom smo prihvatili nastupiti u Srbiji. Da budemo iskreni nismo se baš nešto puno ni pripremali na klasičnom pikadu jer mi više preferiramo elektronski, ali opet smo išli sa naumom da ostvarimo zapažen rezultat. Ekipu smo prijavili kao EKIPA ČITLUK (PK Lucky Darts/Basement PUB), a za našu ekipu nastupali su; Romeo Grbavac, Stipe Lesko i Vedad Mašić i moja malenkost Pero Primorac. Moram posebno istaknuti da je Vedad inače iz Goražda, ali gotovo da se preselio k nama, više boravi u Čitluku nego doma.

pikado,Ekipa Čitluk ,Lucky Darts,Kup gradova

Zagrijavanje nekoliko sati ranije i iznenađujuće dobra igra u skupini

-Početak natjecanja predviđen je bio za 11 sati, no, mi smo se odlučili doći koji sat ranije i tako se malo 'zagrijati' na metama i probati uhvatiti koju dobru ruku. I tek tada počinje naša priča. Izvučeni smo kao četvrta ekipa skupine D zajedno sa ekipama iz Bečeja (SRB),Žablja (SRB) i Beške (SRB). Prvi susret smo igrali sa ekipom PK Village iz Bečeja i savladali ih visokim rezultatom od 9:2, s tim da smo u prve dvije partije gubili 2:0. Važna pobjeda na otvaranju KUPA gradova. U drugom susretu smo igrali protiv ekipe PK Rockets iz Žablja, te smo tu već pokazali kakav se pikado igra u Hercegovini i savladali ih rezultatom od 9:1. U trećem susretu u skupini igrali smo protiv ekipe PK Pab iz Beške za prvo mjesto u skupini, te dominantnom igrom došli do pobjede od 10:4 i osigurali prvo mjesto u skupini sa maksimalnim brojem bodova.

Četvrtfinale

-Samim tim što smo uspijeli proći skupinu među velikim igračima iz Srbije bili smo jako uzbuđeni, no, i dalje smo vjerovali da možemo ići do kraja, da nismo uzalud prolazili toliki put. U četvrtfinalnom susretu protiv ekipe PK Village 2 iz Bečeja savladali smo 9:1 i plasirali se u polufinale Kupa gradova u Novom Sadu.

Polufinale

-Sljedeći, polufinalni susret igramo protiv jake ekipe iz Rume, u kojoj također igraju dva reprezentativca Srbije u pikadu, a to je ekipa PK Harlod (inače na početku natjecanja su najavljeni kao potecijalni favoriti za osvajanje natjecanja kupa gradova). Otvorili smo utakmicu katastrofalno, tako što su naša dva najbolja igrača izgubila prve dvije partije na otvaranju susreta, ali nismo se dali tremi u ruke te smo odmah uzvratili i došli na prednost od 4:2, međutim prva polovica susreta završava rezultatom od 4:4. U nastavku susreta naši dečki su ostali smireniji i precizniji i tako na kraju uspijeli pobjediti 9:6 i ušli u finale.

Finale

-Veoma uzbuđeni i sretni što smo uspijeli doći do finala, pričali smo između sebe da se sada moramo još više uozbiljiti i osvojiti ovaj turnir, kako bi  zauvijek ostalo zapisano ime Ekipe Čitluk u pikado federaciji Srbije. U finalu nas čeka ekipa iz Beograda. Vrlo neugodni protivnici. Cijelo natjecanje također kao i mi bez poraza, ali mi smo idalje vjerovali u sebe da ćemo uspijeti osvojiti. Naša ekipe je savladala ekipu Beograda sa rezultatom od 12:0 i tako postala ekipni prvak kupa gradova u Novom Sadu.

pikado,Ekipa Čitluk ,Lucky Darts,Kup gradova

Fenomenalni rezultati naših predstavnika u Srbiji:

Kup Gradova - Ekipa ČITLUK - 1MJESTO
Pojedinačno prvenstvo Vojvodine 2019:
Romeo Grbavac - 3MJESTO
Vedad Mašić - 3MJESTO
Stipe Lesko - 5MJESTO
Pero Primorac - 7MJESTO

Nadamo se da će se pikado kao sport još više razvijati u našoj lijepoj Hercegovini, te se također nadamo da ćemo u ovoj i sljedećoj godini napraviti još ovako velikih rezultata.

Pero Primorac/ Hercegovina.info