Poznati mostarski biciklista u novom biciklističkom poduhvatu

biciklizam
biciklizam

Oko 4 sata krenuo je put Vukovara, a plan mu je da trasu dužu vše od 400 kilometara pređe u „jednom dahu", odnosno bez većih stajanja i odmaranja.

- Nadam se da ću u Vukovar stići u subotu poslijepodne. Ne mislim se duže odmarati na putu već samo praviti kratke pauze po potrebi - kazao je Mario.

Prije polaska, u Vukovarskoj ulici u Mostaru ispred križa, odao je počast svim stradalim Vukovarcima a onda se biciklu lagano uputio prema sjeveru

Doznajemo da mu ekspediciju, u povodu 27. godišnjice od pada Vukovara, jutros otežava bura, ali Mario je poznat po svojoj izreci „s Božjom pomoći", tako da se ne brinemo da neće ostvariti svoj zadani cilj.

Želimo mu svu sreću na putu i ako ga negdje sretnete slobodno mu pružite dajte podršku i ohrabrite da nastavi. Vozi rutom: Mostar - Kiseljak - Busovača - Zenica - Žepče - Doboj - Orašje - Županja - Vinkovci - Vukovar.

Inače, ovo mu nije prvi puta na ovakav poduhvat, slično je učinio prije dvije godine kada je s još trojicom biciklista stigao do Vukovara za manje od 24 sata.

Mario Marić, član BK Mostara, poznat je i kao začetnik ideje biciklističke karavane prijateljstva Mostar - Vukovar koja se svake godine održava krajem travnja mjeseca u spomen na pogibiju 12 hrvatskih redarstvenika u Borovu selu.