FOTO  Konjički klub Mostar pobjednici 1. Endurance CUP-a BIH

U ovom sve popularnijem sportu kod nas, uživali su brojni posjetitelji, a svojim dolaskom ovo natjecanje su podržali i brojni gospodarstvenici i političari, poput Eugena Šuška, predstojnika Ureda predsjedatelja Vijeća Ministara BIH Vjekoslava Bevande, Donke Jovića, ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HNŽ-a, Rafaela Gagre, Slađana Bevande, te gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića, koji je u svom obraćanju prisutnima naglasio važnost organizacije jednog ovakvog natjecanja za Mostar.

U natjecanju koje se odvijalo na stazi dugoj 50 kilometara natjecalo se 20 jahača iz Sarajeva, Gruda i Mostara.

Nagrade za završno, 3. kolo u kategoriji pojedinačno su dobili Senada Muratović za treće mjesto, kao drugoplasirana utrku je završila Tanja Đozo, dok je najbolja bila Marija Pejić.

Ekipno su trećom nagradom nagrađeni Konjički klub Mostar, drugom Konjički klub Stina iz Gruda, a pobjednici u ovoj kategoriji su Konjički klub Pegasos iz Sarajeva.

Dobitnici pehara za 1. Endurance Cup BIH 2012 u kategoriji juniori su Ivan Rajič i Sunčica Milić, koji su podijelili 3. mjesto, Melani Pejić je utrku završila kao drugoplasirana, dok je najbolji bio Blaž Skoko.

U kategoriji seniori najbolji su bili Danijel Glibić i Tanja Đozo, koji su podijelili 3. nagradu, Marija Pejić je završila na drugom mjestu, a najbolji je bio Mihrad Peljto.

Ekipno za 1. Endurance CUP BIH 2012. su nagrađeni K.K.Pegasos, koji su završili na trećem mjestu, na drugom su K.K. Stina, dok su kao pobjednici Kupa BIH završili Konjički klub Mostar, kojima je Željko Čuljak, predsjednik Saveza Konjičkih organizacija BIH uručio i prelazni pehar za pobjednički kup.

Nakon dodjele nagrada upriličen je i prigodan domjenak za goste i sponzore koji su u velikom broju podržali ovo natjecanje.