FOTO  FOTO/ U tjedan dana judaši Hercegovca sudjelovali na četiri turnira te donijeli 31. medalju

Judo klub Hercegovac

Judo klub Hercegovac Mostar proteklih 7 dana bio je jako aktivan, odnosno sudjelovao je na četiri turnira u tri različite zemlje. Proteklog vikenda, točnije u subotu 16.11. te nedjelju 17.11. sudjelovali su na dva međunarodna turnira i to u Splitu i Podgorici. Ovog vikenda (subota, 23.11.) najstariji mostarski judo klub sudjelovao je na dva međunarodna judo turnira; u Sarajevu i Dubrovniku.

S ova četiri turnira u Mostar se vratila ukupno 31. medalja i to 8 zlata, 6 srebara i 17 bronci.
U Splitu (subota, 16.11.) održao se memorijal „Dragomir Tavra“ na kojem je sudjelovalo nešto manje od 350 judaša iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Zlato s memorijala „D. Tavra“ donijela je Gabriela Raič dok su se za bronce izborili Sara Planinić, Fran Hrstić, Dominik Senkić, Josip Džeba i Ena Vidović. Na ovom turniru Hercegovac su još predstavljali i Bruno Marić i Tin Hrstić.
Dan nakon Splita (nedjelja, 17.11.) druga ekipa Hercegovca sudjelovala je na memorijalu „dr. Šćepan Simanić“ koji je okupio preko 350 natjecatelja iz Crne Gore, Albanije, Bih i Kosova.

Od 7 Hercegovaca koji su nastupili njih četvero se uspjelo izboriti za brončane medalje a to su: Leon Andačić, Jan Gubeljić, David Rosić- Milinković i Niko Novak. Boje Hercegovca su u Podgorici još branili i Ivan Raspudić, Adam Kljajo i Mihael Jandrić.
Ovog vikenda i to u subotu 23.11. Hercegovac sudjeluje na još dva natjecanja i to u Dubrovniku i Sarajevu.

U Dubrovniku održan je Kup Mokošice koji je okupio oko 200 natjecatelja iz Hrvatske, BiH i Crne Gore. 8 judaša Hercegovca izborilo se za 9 medalja te su se svi koji su nastupali okitili medaljama i to 6 zlata i 3 bronce.
Zlatne medalje osvojili su Nika Zovko (zlato i u konkurenciji starijih), Ljiljana Džeba, Daniel Skoko, Marta Napoli i Albert Galić.

Bronce su u Mostar donijeli Marko Zovko, Sara Buntić i Luka Martinović.
„Kup grada Sarajeva“ ujedno i najjači turnir od četiri pomenuta okupio je preko 500 natjecatelja iz Bih; Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Austrije i 56 klubova. Hercegovac s ovog natjecanja donosi u Mostar 12 medalja.

Jedino zlato s ovog turnira donijela je Petra Čuljak a zanimljivo je kako je u ovoj kategoriji (U11, -32kg) prvo, drugo i treće mjesto pripalo upravo judašicama Hercegovca.

Srebra iz Sarajeva donose Katja Tomić, Andrej Epler, Petra Čuljak (uzrast starijih), Tomislav Brkić i Vana Šarac.

Za bronce izborili su se Katarina Palac, Lorena Vučić (bronca i u uzrastu starijih), Ana Vranješ i Maria Kožul. Hercegovac su na ovom natjecanju još prestavljali i Jan Šetka te Stjepan Raič.

U nedjelju 24.11. dio djece Hercegovca skupa s trenerima i roditeljima napravio je pravu malu „Eko akciju“ podarivši svojoj zajednici 30 sadnica Tuja borova a sve povodom teme svjetskog dana koji je iza nas. Tema ovogodišnjeg dana juda bila je „Posadi drvo“. Borovi su posađeni na jedinom ragbi terenu u Bosni i Hercegovini „Šumarak skriveni“ u Mostaru a sve u suradnji s Ragbi klubom Herceg.

Iz judo kluba Hercegovac se zahvaljuju Ragbi klubu Herceg, svojim članovima te njihovim roditeljima na pomoći pri današnjoj akciji.

Slijedećeg vikenda Hercegovac sudjeluje na jednom od najjačih natjecanja u Hrvatskoj, „Kup Lika“ koji se odvija u Zagrebu.