FOTO  Biciklistička karavana stigla u Hrvatsku

biciklistički klub Mostar
Prešli su 135 kilometara puta preko Doboja, Gračanice, tržnice Arizona u Brčko distriktu, pa do Orašja gdje su upalili svijeće na spomen obilježje a nakon toga karavana je prešla rijeku Savu te stigla u Županju u Republici Hrvatskoj.

U Županji su karavanu dočekali gradonačelnik Davor Miličević te predstavnici Biciklističkog kluba 'Nogara'.

Nakon paljenja svijeća i odavanja počasti pred središnjim spomen obilježjem, sudionici karavane nazočili su nogometnoj utakmici između lokalnog Graničara i Našica, a nakon toga su karavanu domaćini ugostili svečanom večerom.

Karavana danas putuje u Vukovar, čeka je još 50-tak kilometara vožnje. Karavanu će u Vukovara dočekati predstavnici BK Vukovara i lokalne vlasti te predsjednik Federacije BiH Živko Budimir koji je jedan od tri pokrovitelja karavane. Pokrovitelji su još Sportski savez Grada Mostara i Grad Vukovar.

Na put dug 420 kilometara u ponedjeljak je krenulo 40-tak biciklista iz Mostara, Gruda, Tomislavgrada, Livna, Ljubuškog, Čitluka, Međugorja, Busovače, Metkovića, Osijeka i Vukovara i Žepča.

Cilj karavane je unaprijediti prijateljske odnose između Grada Mostara i Grada Vukovara koji su okrunjeni potpisivanjem sporazuma o prijateljstvu i suradnji, te odavanje počasti svim stradalima u BiH i Hrvatskoj, posebice u Vukovaru.

Najstariji sudionik biciklističke karavane ima 54. godine, a najmlađi 9. godina,

Tijek same karavane može se pratiti na facebook stranici www.facebook.com/karavanaprijateljstva.