Nova odličja za karataše Zrinjskog

Na turniru je sudjelovalo preko 700 natjetacelja i 60 klubova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Mađarske.

Za Karlovac se u subotu zaputila i ekspedicija od 22 natjecatelja karate kluba Zrinjski iz Mostara uz tri trenera. Na izuzetno jakom turniru koji je popraćen uz odličnu organizaciju i mnoštvo gledatelja, karataši Zrinjskog su osvojili 6 medalja.

Prve su na borilišta izašle mlade cure i donijele prve medalje. Jelena Krešić je u kategoriji učenica -40 kilograma izgubila tijesno finalnu borbu te se morala zadovoljiti srebrnom medaljom.

Dora Opačak je osvojila brončanu medalju u kategoriji učenica preko 40 kilograma. U kategoriji mlađih kadetkinja do 50 kilograma, Monika Marić je također zauzela 3. mjesto.

Nakon cura, vrijeme je bilo za mlađe kadete. Odličnu predstavu je pružio Ivica Redžić u kategoriji do 57 kilograma gdje je osvojio treće mjesto. Malo je nedostajalo da Redžić uđe u finale, u kojem bi, uvjereni smo, osvojio novo zlato. Robert Rozić je također odlično odradio svoje borbe i osvojio treće mjesto. Zaustavio ga je prvak Hrvatske u polufinalu.

Posljednja na borilište je izašla državna prvakinja i članica Zrinjskog, Kristina Ćorić. Unatoč ozljedi noge, Kristina je ušla u finale kadetkinja do 47 kilograma gdje je tijesno poražena, pa je tako ovaj put kući donijela srebro.

Trener Lovro Ćorić je zadovoljan rezultatima unatoč činjenici da je ovaj put izostalo zlato, a već sljedeći tjedan su nova uzbuđenja za karataše Zrinjskog kada putuju u Zagreb na veliki Međunarodni Božićni turnir.

zrinjski.info