Zvonimir Kožulj: Široki Brijeg može slaviti na Grbavici!

NK Široki Brijeg, NK Osijek, prijateljska utakmica, Zvonimir Kožulj, HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg, Zvonimir Kožulj, NK Široki Brijeg
S obzirom da je Zvonimir svoje prve nogometne korake započeo u Zrinjskom, malo je neobično da su Plemići tek tako ‘digli ruke' od njega i prepustili ga nogometnom klubu Široki Brijeg. Kožulj je u Šir0ki Brijeg došao kao junior, a s obzirom da je u juniorima dokazao svoju kvalitetu, trener Branko Karačić pozvao ga je u prvu momčad tima s Pecare. Tako je Zvonimir s prvom momčadi putovao na pripreme u Tursku, a već pri povratu u Široki Brijeg, na pripremnoj utakmici u Zagrebu protiv Rudeša, zabio je svoj prvijenac što je oduševilo mnoge jer je Zvonimir trenutno najmlađi član prve momčadi.

U intervjuu za HercegSport Kožulj je otkrio da je bilo malih negodovanja u Mostaru zbog prelaska u Široki, ali i onih koji ga i dan danas podržavaju, te nam je otkrio da je Zrinjski njegova prva ljubav i da bi volio jednoga dana zaigrati u dresu ‘Plemića'.

Za početak, možeš se ukratko predstaviti našim čitateljima?

Zvonimir Kožulj, rođen 15.11.1993, trenutno igram za Široki Brijeg

S obzirom da si u omladinskom pogonu nosio dres Zrinjskog, zatim prešao u juniore Širokog Brijega, možeš li usporediti ta dva omladinska pogona i u kojem klubu se bolje radi?

Mogu vam reći da sam u Širokom puno toga naučio iako sam tek 7 mjeseci ovdje. U juniorima imamo odličnog trenera Tonija Karačića i zaista se dobro radi, uvjeti za rad su idealni, ali i u Zrinjskom su nam treneri dosta znanja prenosili, tako da nisam ni tamo bio nezadovoljan.

Naravno, vaš prelazak u redove Širokog Brijega za mnoge je bio neočekivan jer ste glasili kao jedan od najtalentiranijih igrača u omladinskom pogonu mostarskog Zrinjskog. Iz kojeg razloga ste izabrali Široki i da li vam je Zrinjski uopće ponudio profesionalni ugovor?

Jednostavno nisam bio zadovoljan odnosom uprave prema meni, bio sam prepušten sam sebi. U Širokom Brijegu već u startu bili su korektniji i brzo smo se dogovorili.

Da li ste ostali u dobrim odnosima s upravom Zrinjskog ili je vaš prelazak u Široki Brijeg izazvao mnoga negodovanja u Mostaru, misleći i na navijače?

Naravno da je bilo negodovanja, dobio sam dosta kritika, ali dosta me je ljudi i podržalo. A što se tiče uprave Zrinjskog, s njima nisam imao kontakta od odlaska osim bivših trenera s kojima sam i danas u dobrim odnosima.

Svojim zalaganjem u juniorima Širokog Brijega, dobili ste priliku zaigrati i u seniorskoj selekciji. Prvi dojmovi?

Da, trener Branko Karačić nas je nagradio za dosadašnji rad i pružio nam priliku da treniramo s prvom ekipom.Puno je jači intezitet rada i napornije je što nama mladima puno znači kako bi se što prije privikli na seniorski nogomet.

Da li će trener Branko Karačić na vaše usluge računati i tokom Premijer lige i nadate li se već u startu velikoj minutaži?

O tom vam ne mogu puno reći. Na meni je da se svaki trening i utakmicu dokazujem, a na treneru je da odluči tko će igrati. Ja se nadam da ću prikupiti po koji nastup već u ovoj polusezoni, a ostatak utakmica biti na raspolaganju treneru Toniju Karačiću u juniorskom pogonu.

Može li ekipa Širokog Brijega slaviti protiv Željezničara i zauzeti lidersku poziciju?

Naravno da može. Iza nas je 7 tjedana kvalitetnih priprema, ekipa je odlična što je dokazala u jesenjem dijelu i mislim da Široki Brijeg može slaviti na Grbavici.

S obzirom da ste sa seniorskom momčadi boravili na pripremama u Turskoj, sviđa li vam se okruženje i atmosfera koja vlada među igračima, i jesu li vas suigrači dobro prihvatili?

Za igrače i struku imam samo riječi hvale, nas mlade su odlično prihvatili, stariji igrači nas često savjetuju i brzo smo se uklopili.

Ono što će mnoge Mostarce zanimati je to da li imate želju jedog dana vratiti se u dres Zrinjskog?

Svaki igrač sigurno sanja o tome da zaigra u klubu u kojem je ponikao, Zrinjski je moja prva ljubav i naravno da će uvijek želja postojati

I za kraj ovog razgovora malo lakše teme. Vaš uzor?

Pa nemam nekog posebnog uzora, ali sviđa mi se lakoća Inieste, uživam u njegovoj igri.

Najdraži klub lige petice?

Arsenal!

HercegSport.info