Zdravko Mamić poludio na igrače: Bezobrazni ste, uzor su vam bleferi! Krivi ste za debakl!

Zdravko Mamić, Dinamo, braća mamić, Dinamo, zdravko mamić dinamo, Zdravko Mamić, mamić, Eduardo da Silva, gadafi, HNS, Zdravko Mamić, Zdravko Mamić, GNK Dinamo, BBB Dinamo, Hrvoje Maleš, Zdravko Mamić, Dinamo, zadar, Zdravko Mamić, Zdravko Mamić, Dinamo, Zdravko Mamić, Dinamo, BBB, BBB, Dinamo, kaznena prijava, Zdravko Mamić, Domagoj Vida, Dinamo, nogomet, Zdravko Mamić, zdravko mamić dinamo, omalovažavanje, vrijeđati, sramotiti, klevetati, Zdravko Mamić, klevetanje , Zdravko Mamić,  Ivica Crnić, odvjetnik
Boli me, jako, što ne prepoznajete rad ovog kluba i svih stručnih službi. Banalizirate cijeli Dinamo svojim ponašanjem. Uzori su vam bleferi i prevaranti koji ništa nisu osigurali ni sebi, ni svojoj djeci, umjesto da se ugledate u ljude koji se maksimalno daju za uspjeh, i svoj i svoje ekipe - počeo je jučer svoj govor Zdravko Mamić pred svim okupljenim igračima nakon jutrošnjeg treninga. Bila je to još jedna njegova reakcija nakon katastrofalnog poraza od Real Madrida. Djelovao je sasvim smireno, bez povišenih tonova, s nastupom poput oca koji prekorava vlastito dijete.

 

Izvršni predsjednik Dinama zajedno s igračima i cijelim stručnim stožerom pogledao je dokumentarni film o paraolimpijcu i svjetskom prvaku, invalidu Darku Kralju. Mamić se čak i rasplakao koliko ga je dirnuo uspjeh čovjeka koji u izrazito teškim, gotovo nemogućim uvjetima postiže svjetske rezultate.
Muk u Plavom salonu

Vidjevši film, nije se mogao suzdržati da se bar poput ose žalcem ne dotakne i svojih igrača. Ne može im, kaže, oprostiti amaterizam kojim su se osramotili na Santiago Bernabeuu.

- Način na koji ste počeli utakmicu jako je bezobrazan. Bili ste potpuno nepripremljeni, niste bili spremni ni fizički, ni psihički.

Tješi me samo što znam da Dinamo može biti barem 50 posto bolji. Ovo jest naša najtrofejnija godina, ali daleko smo od rezultata koji bi nam objektivno trebao pripadati. Za to ste krivi vi igrači. Da, samo ste vi igrači krivi za tako loš rezultat - prozivao je Mamić. Dinamovi prvaci nisu niti zucnuli. U Plavom salonu bio je potpuni muk dok je maksimirski gazda komentirao utakmicu. Svi su gledali u pod, jedino se Ivan Kelava vrpoljio u stolcu i smješkao kao da se to njega ne tiče.

- Evo, vidite Samira. On je nesumnjivo velik nogometaš, ali nije dao ni 20 posto sebe. Jesmo li mi to zaslužili? Pa zato i jesam tužan. Možete vi misliti da ste najbolji i da su vam krivi trener i Uprava, ali ja vas samo molim da shvatite kako smo vam mi dali sve od sebe. I više od toga, a vi nam niste uzvratili na isti način - rekao je Mamić i nastavio.


Jurčićevo kimanje

- Što vas može motivirati? Ja sam informatički potpuno nepismen, ne znam niti jedan strani jezik, ali kad treba pregovarati, budite sigurni da jako dobro pričam i njemački i engleski i talijanski jezik. Imam motiv da dobro odradim posao, a vi? Koji je vaš motiv da date sve od sebe - stalno je zapitkivao Mamić, ali odgovor nije dobio.

Nije urlao, vrijeđao, nikoga prozivao. Štoviše, djelovao je vrlo uvjerljivo. Ponašao se kao odgovoran menadžer koji od svojih ljudi traži maksimalne rezultate.

Trener Kruno Jurčić kimanjem glave odobravao je izrečene kritike. Igračima se nije obratio jer je to već obavio u svlačionici. Neslužbeno doznajemo da je prema igračima bio puno blaži od gazde Mamića. A on se dosad već ispuhao.

Žešći istup, kaže, imao je u zrakoplovu dok su se vraćali u Zagreb. Svojim nogometašima želi osigurati najbolje uvjete, ispunjava im, otkriva, svaku želju, a oni mu, vidjelo se to jučer, uopće ne žele oponirati, niti ispuniti što on traži. Jedva su dočekali da završi pa da što prije pobjegnu iz Maksimira. Baš nitko od igrača nije ostao s trenerom ili članovima stručnog stožera i Uprave. Nitko nije želio ni o čemu raspravljati ili bilo što reći. Čim je Mamić završio s analizom utakmice i njihovim ponašanjem, zapravo komentarima loše igre, napustili su Dinamove prostorije bez riječi.

Bijeg iz Maksimira

- Učite, gledajte, raspitajte se kako je moguće iz potpuno beznadne situacije postati svjetski prvak - otpratio ih je Mamić riječima, ali mnogi to nisu niti čuli jer su već daleko otklipsali hodnikom.

Možda ne bi bilo na odmet savjetovati gazdi da ipak treba pojačati autoritet. Jer, po ovome što smo vidjeli, prema igračima je puno blaži nego što je o sebi u gradskim kuloarima izgradio mit čovjeka kojemu se njegovi igrači moraju bezuvjetno pokoravati.

Izvor: jutarnji list