FOTO  Zapaženi rezultati Leostars iz Trebinja na završnici DFA lige u Sarajevu

dfa liga

... nakon odličnih rezultata na regionalnim natjecanjima plasirali su se na završnicu gdje su odmjerili snage sa svojim vršnjacima. U regiji Mostar nastupala je ekipa Leostarsa koja se pokazala najboljom u uzrastima 2008. i 2010.

Na završnom turniru u Sarajevu dječaci rođeni 2008. godine odigrali su pet utakmica te zauzeli drugo mjesto. Trebinjci su imali isto bodova kao i prvoplasirana ekipa Dar iz Sarajeva (obje ekipe po 11 bodova). Također, međusobna utakmica ove dvije prvoplasirane ekipe završila bez pobjednika 1:1. Nakon utakmice zbog identičnih rezultata obje ekipe krenule su sa izvođenjem jedanasteraca u kojima su više sreće imali mali nogometaši iz Sarajeva koji su slavili sa 9:8.

U nedjelju je Leostars odigrao tri utakmice. Slavili su protiv Borca iz jelaha sa 3:0. Golove su postigli Drapić, Zupanc i Miličević. Zatim su bili bolji i od NS Talent Cazin 3:1. Golove za Leostars su postigli Drapić 2 gola i jedan gol Miličević, da bi i posljednjem susretu odigrali utakmicu sa Darom iz Sarajeva 1:1. Jedini pogodak za tim iz Trebinja postigao je Miličević. Nakon te utakmice izvođeni su jedanaesterci, a više sreće kao što smo i prethodno napisali imao je Dar iz Sarajeva.

Ekipa dječaka rođenih 2010. također su zabilježili dobar uspjeh. Nna kraju su zauzeli treće mjesto. U nedjelju prvu utakmicu su poraženi od Borac Jelaha sa 2:1. Jedini gol postigao je Elez. U drugoj utakmici slavili su protiv ekipe iz Cazina sa 3:1. Golove su postigli Elez 2 i Sekulović jedan pogodak. Također, u zadnjoj utakmici su slavili protiv Romari iz viteza sa 3:1. Sva tri gola postigao je Elez.

Najbolji strelac 2008. godišta DFA lige je nogometaš Leostarsa Drapić.

"Prezadovoljan sam sto sam učestvovao na završnici DFA lige, i sto sam osvojio medalju. Nastavit ću da bolje treniram i napredujem, jer želim da igram u velikom evropskom klubu.", izjavio je za portal HERCEGOVINA.info najbolji igrač 2010-ke LeoStars-a, Miloš Elez.

HERCEGOVINA.info