Žani Buhovac ponovo na klupi Zrinjskog

MNK Zrinjski, Žani Buhovac
Buhovac je na klupi Zrinjskog bio i prošle sezone, ali je nakon poraza u Čelincu podnio ostavku, pa je na njegovo mjesto došao Goran Melher, sadašnji pomoćni trener i golman u MNK Mostar SG.

Prije početka ove sezone ulogu glavnog trener u mostarskom Zrinjskom zadužio je Vladimir Vladisavljević, bivši igrač KMF Leotar iz Trebinja.

Zrinjski je pod njegovim vodstvom izborio Play-Off kao 6. na ljestvici, sa samo bodom više od KMF Tango.

Bilo je dosta uspona i padova u igri "Plemića" ove sezone, pa je uprava odlučila da u nastavak sezone uđu sa pojačanjem u stučnom stožeru, tako je Žani Buhovac ponovo stigao na klupu ovog kluba.

On i aktuelni trener Vladisavljevć će činiti trenerski tandem u ovoj ekipi, s tim da će Vladisavljević biti registriran i u igračkom kadru.

"U prvom dijelu sezone smo imali nekoliko pehova i ozljeda igrača, tako da nismo nikako mogli odigrati dvije utakmice u kompletnom sastavu. Sad su svi igrači zdravi i treniraju punom parom, uz lakšu povredu Raguža. Do sad je odrađeno 15 treninga i zadovoljni smo trenutnom formom igrača. Žani Buhovac je doveden da bi bili još bolji i jači u nastavku i da bi neke stvari vidjeli jer dvojica uvijek bolje vide nego samo jedan, tako da na treningu odvojeno pratimo dvije grupe igrača i imamo puno bolji uvid u njihov rad", rekao je  trener MNK Zrinjski, Vladimir Vladisavljević.

On je takođe dodao, da će u nastavku sezone i on biti dostupan u igračkom kadru.

"Trenutno sam se i ja priključio treninzima, i odigraću neke utakmice po potrebi, tako da moramo u svakom trenutku imati čvrstu ruku na klupi", završio je Vladisavljević u razgovoru za 4plus1.ba