FOTO  Vjekoslav Sušac: Zadovoljan sam rezultatima kadeta HNK Čapljina

Vjeko Sušac, HNK Čapljina, kadeti

Za naš portal govori o svojoj trenerskoj, ali i o igračkoj karijeri.

Za početak možeš li nam prokomentirati rezultate kadeta HNK Čapljine?

Za početak bih naglasio da ove natjecateljske godine  raspolažem sa većinom igrača koji su 2001 i 2002 godište, te sa par momaka koji su izlazno 2000 godište. Najmlađa smo ekipa u ligi. Prošlu utakmicu smo protiv Blagaja smo počeli sa osam igrača rođenih 2001, jednim 2002, te tek dvojicu 2000 i uknjižili smo nova tri boda. Mi kolo prije kraja prvog djela imamo 17.bodova, a prošlu sezonu dok nisam preuzeo kadete Čapljine momčad je imala u ovom periodu samo 4, a na kraju prvenstva svega 11 bodova. Sada vi vidite koji je to zalet i dizanje ljestvice rada, napretka, ponašanja i discipline.

Da li si ti kao trener zadovoljan igrama svojih nogometaša?

Trenutno sam zadovoljan rezultatima, napretkom i igrama u ova tri mjeseca, ali ja uvijek tražim više jer sam veliki emotivac po prirodi i karakteru. Bilo je malo nediscipline i lošeg ponašanja koje probam ukloniti, i već sam dosta uradio po tom pitanju. Uz red, rad i disciplinu ubacim nekad i poneku šalu pozitivnu. Nekima sam previše dopustio da se negativno opuste, cak i opraštao, ali kad podvučem jednom crtu više nema povratka. Idem transparentno jer ništa ne volim polovično u životu, ili jesam ili nisam profesionalac , i isto tako želim da je ekipa kao i ja u svemu profesionalna. Tako će biti dok sam ja na kormilu momčadi, i neke loše navike se moraju mjenjati. Ako vam kao igraču dam sve od vrhunskog treninga, predavanja, savjeta iz iskustva ,obroka za put i sokova, dvorane, teretane...onda mi to vrati na treningu i ponašanjem, redom,r adom disciplinom i zalaganjem na utakmici. Mene nitko ne može lagati, niti pojedinac može rušiti kulu koju pravim.

Bivši si nogometaš, koliko tvoje znanje i iskustvo može pomoći mladim igračima koje treniraš?

Imam dosta  iskustva kao profesionalni igrač i iza sebe imam dosta prvoligaških utakmica u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Nastupao sam za Hrvatski Dragovoljac i HŠK Zrinjski. Moj rad se vidi napretkom igrača, osvojenim brojem bodova i upitom za neke od mojih igrača od većih klubova u ova tri mjeseca od kad sam trener momčadi.

Ima li u generaciji igrača koji odskaču i pred kojima je velika karijera?

Tu sam da im pomognem iz svog iskustva, vidim potencijala i materijala za više domete od Čapljine. Bože im zdravlja, a meni je osobno uživanje raditi sa ovim momcima.

Kakve su ambicije u ovoj sezoni?

Ambicije za ovu godinu su gornji dom ljestvice bez obzira što smo najmlađa momčad u ligi. Ovaj broj bodova je trebao biti veći ali smo bili deficitarni na mjestu vrtatara i tri kola nakon što nam se vratio  Vidić  bez primljenog smo pogodka.

Šta imaš poručiti mladim igračima koji tek dolaze?

Moja poruka mladim igračima iz moje glave je hoću ,mogu, želim, upornost, rad, poštenje prema radu, treneru, lopti i treningu. Sportski pozdrav svima.