FOTO/VIDEOViše od igre: (Ne) kultura Amara Osima

Više od igre: (Ne) kultura Amara Osima
Sinoć je momčad Željezničara zasluženo osvojila nogometni Kup BiH nakon što je na Širokom odigrala neodlučeno 0:0 sa domaćinima. Sa obzirom na rezultat prve utakmice, a i na sve prikazano Željezničar je bio bolji i zaslužio trofej. Kao i sve u našem nogometu i ova utakmica imala je svoje treće poluvrijeme. Sarajevski mediji požurili su brže bolje nakon utakmice osuditi domaće navijače zbog koreografije i skandiranja, a u poseban okvir je stavljeno da je trener gostiju za vrijeme davanja izjava pogođen nekim predmetom sa tribina.

Naravno, prešutili reći da je nakon toga sin Predsjednika komiteta za normalizaciju i nogometni menadžer prostački pljunuo ka tribini stadiona na Širokom Brijegu, što se lijepo vidi na snimci pod 0.37.

Ovim ne mislimo opravdati nikoga, i napad na trenera Željezničara je za svaku osudu, ali isto tako je njegova prostačka reakcija za osudu. Amar Osim je javna osoba i kao takav mora se znati nositi sa pritiscima koje nosi njegov posao, a pljuvanje svakako nije u toj domeni.

hercegovina.info