VIDEO  Eurogol Rakitića slomio Wales

Nije to bilo lepršavo i atraktivno kao protiv Austrije, kada su hrvatski reprezentativci utakmicu stalno držali pod kontrolom. Boljoj prezentaciji Bilićevih izabranika u Osijeku nije pomogao ni velški bunker, koji je popustio tek nakon inteligentnog i preciznog udarca Ivana Rakitića.



Znali su Velšani i opasno zaprijetiti iz kontranapada, no obrana je svoj posao odradila korektno. U nastavku utakmici vidjeli smo bolju igru Hrvatske, nešto više prilika pred gostujućim vratima, te još jedan gol u režiji Luke Modrića i Drage Gabrića.

Unatoč dosadnoj kiši, Gradski vrt je opet bio solidno ispunjen, ali tako je uvijek kada gostuje nacionalna momčad. Start utakmice obilježila je bomba Vukojevića i odlčan slobodnjak Srne, no oba udarca su završila pored vrata. U 23. minuti je Nikica Jelavić pobjegao gostujućoj obrani, ali je iskosa pogodio vanjski dio mreže.

Wales je uglavnom prijetio preko vižljastog Earnshawa, koji je stvarao dosta problema Lovrenu i Šimuniću, a gosti su zabili i pogodak koji im je poništen zbog zaleđa.

U 38. minuti vidjeli smo i spornu situaciju – Modrić se probio u šesnaesterac, pokušao ubaciti u sredinu, a lopta je pogodila u ruku Williamsa. Slovenski sudac Vinčič nije se oglasio.

U zadnjoj minuti konačno gol nakon vrhunskog duplog pasa Jelavića i Rakitića, kojeg je vezni igrač Schalkea pretvorio u eurogol s vrha šesnaesterca. U nastavak utakmice Hrvatska je ušla s Matom Bilićem u napadu i Dragom Gabrićem na boku, a u svlačionici su ostali Petrić i Jelavić.

  • PIXSELL
  • Luka Modrić je opet pokazao koliko znači hrvatskoj reprezentaciji

Nakon sat vremena igre počeo se stezati obruč oko velškog gola, pokušavali su Modrić, Gabrić, Bilić... ali hrvatski nogometaši nisu uspjeli povećati svoju prednost sve do 82. minute kada smo svjedočili još jednoj fenomenalnoj akciji igrača u kockastim dresovima.

Mate Bilić i Modrić su kombinirali na sredini terena, a onda je sijevnula lopta s očlima u prostor za Gabrića. Zaleđa nije bilo i bivši igrač Hajduka je hladnokrvno matirao velškog vratara za 2:0. Ova akcija opet je pokazala da je Modrić nezamjenjiv u ovoj reprezentaciji i da on 'drugačije udara loptu' od ostalih.

Hrvatska je tako ostvarila i četvrti uzastopni trijumf u prijateljskim utakmicama nakon neslavnog završetka kvalifikacija za SP 2010. Novi ispit je u Estoniji, a tamo će više prilike, prema najavama, dobiti mlađi igrači, dok će senatori na zasluženi odmor.

Net.hr