Vaha sprema ‘zbogom’ Maksimiru!

- Vaha je nervozan i sada je sasvim izvjesno kako više nema namjeru skrivati duševno stanje. Počelo je još u Turskoj, kada nije prošla utakmica, a da se Halilhodžić ne "zakrvi" s trenerima suparničkih momčadi ili sa sucima, a loše navike prenio je i u HNL-u, gdje se u subotu neprimjerenim riječima okomio na pomoćnog trenera Slaven Belupa .

"Inzistiram na tome da nas se u Maksimiru više poštuje" - bilo je njegovo objašnjenje nakon utakmice. Objašnjenje je to koje jednostavno "ne drži vodu". Strateg Dinama nije imao što tražiti u trenerskom prostoru gostiju. No, to je bio tek "okidač" koji nam idealno dođe za detektiranje geneze Vahina nezadovoljstva.

Gdje je zapelo? Dinamo korača prema dvostrukoj kruni, prvoj u Halilhodžićevoj trenerskoj karijeri, a i u Europi je ostavljen solidan dojam. PAOK je bila nesreća, ali i one su sastavni dio nogometa. Ne može se žaliti niti na honorar, jer 900 tisuća eura, koliko mu Mamić daje po sezoni, bila bi respektabilna plaća i u "ligama petice", a kako ne bi bila u HNL-u?!

Raspitali smo se u klubu nisu li se možda pojavili šumovi u komunikaciji s izvršnim dopredsjednikom. Nije tajna da su u novijoj povijesti Dinama svi treneri letjeli kad su se osjetili dovoljno jaki da se suprotstave Mamiću. Međutim, "nula bodova". Mamić se čvrsto drži obećanja kako se Vahi neće miješati u posao i još uvijek mu je jak vjetar u leđa. A nije jedini. I ostali stanovnici Maksimirske 128 drže trenera kao kap vode na dlanu, a Vaha je svjestan te činjenice. Doduše, predsjednik Barišić je u Karlovcu izletio s onom: "Samo je rezultat bio dobar", ali ovoj priči je bitno tko je rekao, a ne što! A Halilhodžić je dovoljno dugo u Maksimiru da to može procijeniti. Na kraju, i ta igra protiv Slaven Belupa nije uopće bila loša. Dinamo je stvarao prilike, ali zakazala je realizacija.

Dakle, Vahid Halilhodžić nije ispunio nijedan preduvjet zbog kojeg su u Maksimiru padala trenerske glave i to definitivno nije razlog za nervozu. Nije to niti pregled kojem se podvrgnuo u utorak u bolnici Merkur, jer nalazi su u redu.

Što to onda muči Vahida? Odgovor je zapravo više nego jednostavan. Trener Dinama upoznao se s proljećem u Maksimiru! Kada se zakapare trofeji, Europa bude uspomena, a nekolicina entuzijasta na tribinama stadiona nude surovu realnost, počinju muke Tantalove.

- Halilhodžić je imao predožbu kako to izgleda, ali svejedno se iznenadio - uvjerava nas osoba iz njegova bliska okruženja, koja tvrdi kako ga je razočarala situacija oko kluba, nedostatak publike, loša atmosfera i činjenica da je u Zagrebu sve važno osim nogometa.

Osim toga, bitna je činjenica da je Vaha postao svjestan da s ovim kadrom koji ima na raspolaganju ne može napasti Ligu prvaka. Od tuda priča o dva igrača koje bi htio imati u svom fokusu prije kvalifikacija za LP. Vijest da je Cufre odlučio napustiti Dinamo nakon isteka sezone, a koja se nedavno pojavila u maksimirskim kuloarima, samo je dodalo teret na vagu Vahine nervoze.

Iako nam se činilo da je treneru Dinama u razgovoru s novinarom L‘Equipea slučajno pobjegla izjava kako je ugovor najmanja prepreka povratku u Francusku, očito smo se prevarili. Najtiražniji sportski list u Francuskoj idealno je mjesto za "oglas" i Halilhodžić je to iskoristio na najbolji mogući način. Nakon Josipa Skoblara, on je najveće nogometno ime u Francuskoj s ovih prostora. Ima reputaciju i rezultat, pa vjerujemo da bi ne bi imao problema u pronalasku novog posla. Sasvim je izvjesno da će Vaha izgurati do kraja prvenstva, a onda skupiti kofere i svečano objaviti: Adieu!

VAHINI INCIDENTI

Htio se tući s trenerom Steaue

Na utakmici s Bate Borisovim protestirao zbog grubosti

Zbog loših procjena sudaca ušao na travnjak protiv Toronta

Unio se u lice pomoćnom treneru Slaven Belupa
RAZLOZI VAHINE NERVOZE

Atmosfera oko kluba

Nedostatak publike

Kadar nedostatan za napad na Ligu prvaka

izvor: večernji list