Uzbudljiv futsal vikend je pred nama

Futsal, MNK Brotnjo, HFC Zrinjski, MNK Hercegovina, Premijer Futsal liga

Nakon reprezentativne stanke, futsaleri će ponovno na parkete u borbu za bodove u domaćim ligama. Premijer futsal liga stigla je do četvrtog kola, a od sutra kreće i borba u Prvoj ligi Federaciji Bosne i Hercegovine. 

Po prvi puta u Prvoj ligi Federacije svoje natjecanje započeti će novoosnovani klub "MNK Hercegovina" iz Širokog Brijega. Na radost svih ljubutelja futsala u Širokom Brijegu, napokon je osnovan malonogometni klub, koji će već prve godine svoga utemeljenja pokušati izboriti ulazak u društvo najboljih, ulazak u Premijer futsal ligu Bosne i Hercegovine. Poznato je da je mali nogomet, odnosno futsal jedan od omiljenijih sportova u Širokom Brijegu, što godinama potvrđuje posjećenost utakmica Lige MZ Široki Brijeg, te je sigurno kako će Hercegovina imati veliku potporu s tribina u svojoj prvoj sezoni.

No, neće Širokobriježani imati niti malo lagan zadatak. Već u prvom kolu čeka ih neugodno gostovanje u Cazinu u nedjelju od 19 sati, kod Bubamare koja i ove godine ima ambicije za prvo mjesto i plasman u Premijer ligu.

Predsjednik MNK Hercegovina Ivan Zeljko i kapetan kluba Mario Mikulić Pavo

Kapetan MNK Hercegovine Mario Mikulić, za Hercegovina.info kaže kako je momčad unatoč nekim izostancima spremna za prvi povijesni nastup.

-Idemo u Cazin odigrati jednu pravu mušku i borbenu utakmicu i pokušati se vratiti sa tri važna boda. O našem protivniku i ne znamo jako puno, budući da se do sada nismo susretali, no znamo da su njihove ambicije prvo mjesto i da imaju velike planove za ovu sezonu. Našoj momčadi jako će nedostajati Mile Zelenika i Ante Grbešić, no ostatak momčadi je spreman i jedva čekamo da lopta krene s centra.

I dok se Širokobriježani u sezoni ili sezonama koje su pred njima tek moraju  izboriti za ulazak u društvo najboljih, HFC Zrinjski i MNK Brotnjo već godinama u vrhu su domaćeg futsala. 

Zrinjski koji je u ovoj sezoni krenuo s nešto mlađom momčadi sastavljenom iz vlastite škole, na svom će parketu u nedjelju dočekati momčad momčad koja ove godine slovi za jednog od favorita za naslov prvaka, momčad Salinesa iz Tuzle.

Neće to za Plemiće biti niti malo lagan zadatak, a samim ti više što Salines dolazi "ranjen" nakon velikog kiksa na domaćem terenu protiv Belog Anđela gdje su odigrali 3:3, iako su Tuzlaci vjerojatno u tom susretu upisali bodove unaprijed. Sigurno je kako će igrači Predraga Rajića sigurno tražiti iskupljenje u Mostaru.

No, i Zrinjski ima svoje adute, jedan od njih svakako je Marko Raguž jedan od stožernih igrača Zrinjskog, igrač velikog srca.

Futsal,MNK Brotnjo,HFC Zrinjski,MNK Hercegovina,Premijer Futsal liga

Marko Raguž, veliki emotivac i borac u dresu Zrinjskog

-Sigurno je kako ste i sami kazali da nas očekuje jedna vrlo teška utakmica s odličnim protivnikom. Svi znamo kakve igrače ima Salines u svojim redovima, a k tome su predvođeni jednim od velikih strušnjaka Predragom Rajićem. No, isto tako ja vjerujem u svoje suigrače i u to da ćemo dati sve od sebe na parketu kako bi osvojili velika tri boda, kaže Marko Raguž za Hercegovina.info. Utakmica u dvorani na Bijelom brijegu igra se od 18:30.

Viceprvaka Bosne i Hercegovine Brotnjo iz Čitluka također očekuje susret na domaćem parketu pred svojim navijačima protiv Kaskade. Iz prva tri kola Čitlučani imaju šest bodova, upravo ostvarena na domaćem terenu, te će nastojati zadržati niz nepobjedivosti u Čitluku. Za sada, poskliznuli su se igrači Mateja Čilića jedino na gostovanju u Uskoplju kod momčadi Sloge.

Ivan Marković, Pločanin u redovima Brotnja, smatra kako valja biti oprezan pred ovaj dvoboj.

-Dolazi nam jako neugodna momčad, koja nam je i prije, kako u Gračanici, tako i u Čitluku znala praviti probleme. Prošle godine su nas u Čitluku izbacili iz kupa, tako da se ni u kojem slučaju ne smije računati na lagane bodove. Ne smije nas zavarati ni to što na kontu imaju samo dva osvojena boda, jer to nije njihova realna slika. Što se tiče naše momčadi i rezultata možemo u jednu ruku biti zadovoljni, iako svi znamo da to može i mora bolje. No, nadam se da će kako prvenstvo bude odmicalo naša igra biti sve bolja. Pozivam ovom prilikom sve navijače da budu s nama u nedjelju od 17 sati na starom mjestu i da pobjedom napravimo dobru atmosferu uoči velikog derbija u gostima kod Starog Grada, kazao je Marković za Hercegovina.info. Susret je na rasporedu u nedjelju od 17 sati u GSD u Čitluku.

Bijela desetka Ivan Marković puno je puta razveselio navijače Brotnja

Što se tiče ostalih susreta Premijer futsal lige, aktualni prvak FC Mostar Stari Grad Staklorad će na gostovanje kod neporažene Sloge u Uskoplje.

U Livnu će Seljak nakon teškog poraza u Mostaru (10:2) od FC Mostar SG Staklorad, dočekati ekipu Centra, dok će u Istočnom Sarajevu snage odmjeriti Tango i Beli Anđeo.