FOTO  Uvjerljiva pobjeda Sarajeva na Grbavici

FK Sarajevo, FK Željezničar

Ekipa s Koševa opravdala je epitet favorita i golovima Lazića, Velkoskog i Tatara došla do uvjerljive pobjede.

Nakon početnog ispitivanja snaga Sarajevo iz prve prilike dolazi u vodstvo. Lazić se u 11. minuti dobro snašao u šesnaestercu nakon kornera i s dva metra probacio loptu kroz noge Kjosevskom. Četiri minute kasnije Velkoski je iskoristio veliku grešku obrane Željezničara i s nekoliko metara poslao loptu u gol za erupciju oduševljenja na dijelu sjeverne tribine gdje su smješteni gostujući navijači.

Željezničar je imao nekoliko poluprilika preko Zajmovića i Ramovića, ali bez konkretne završnice.

U finišu poluvremena Sarajevo je moglo i do trećeg gola, ali je Rahmanović s 15 metara šutirao pored stative.

Početak drugog dijela pripao je domaćim igračima koji propuštaju dvije dobre prilike. Prvo je u 46. minuti Zajmović, nakon asistencije Ramovića, previše oklijevao i na kraju se spetljao te nije ni uputio udarac iz izgledne pozicije, dok je tri minute kasnije Ramović sa 16 metara pogodio prečku.

Sredinom drugog poluvremena Sarajevo je ponovo preuzelo inicijativu i krenulo s napadima, što im se isplatilo u 73. minuti kada dolaze do trećeg gola. Hebibović je dobro prošao s desne strane i ubacio u peterac, Velkoski s nekoliko metara pogađa prečku, a odbijenu loptu Tataš šalje u gol. Igrači Željezničara smatrali su da je Tatar napravio prekršaj prilikom postizanja gola, ali sudac Peljto nije uvažio njihove proteste.

Sarajevo se s ovom pobjedom učvrstilo na vrhu premijerligaške tabele, dok je Željezničar ozbiljno ugrozio šanse da izbori nastup u Europi, s obzirom na to da sada ima samo bod više od petoplasiranog Čelika i dva više od Radnika i Slobode na šestom, odnosno sedmom mjestu.

Susret na Grbavici pratilo je više od 10.000 navijača, a sudio je Irfan Peljto iz Sarajeva.

Fena