Umro je Josip Škaro, nekadašnji trener vratara HŠK Zrinjski

Jučer je u 58. godini u Tomislavgradu iznenada preminuo Josip Škaro, poznati nogometni golman i nogometni trener. Svoje prve nogometne korake počeo je još kao dječak u duvanjskoj Budućnosti, ...

... današnji HNK "Tomislav". Otac Mirko bio je radnik, a majka Ruža domaćica, pa ga nitko nije forsirao igrati nogomet, ali je on pokazivao izvanredni nogometni talent, što je do danas, do njegove iznenadne smrti bila njegova velika strast i ljubav, javlja portal tomislavnews.com.

Iz Budućnosti je prije 40 godina otišao u zagrebački Dinamo gdje je ostao četiri godine. Nakon toga prelazi u NK Zagreb i postiže velike uspjehe. Poslije Zagreba prelazi u bugojansku Iskru za prvog golmana, a rezerva mu je bio Ladić. 1989.godine odlazi u NK Croatiu u Torontu, gdje je ostao godinu dana, a potom se opet vraća u Bugojno.

Paradoks je da je tijekom Domovinskog rata Škaro bio zarobljen na Stadionu Iskre u Bugojnu.

Nakon rata bio je trener u NK Tomislavu u Tomislavgradu, potom glavni trener golmana u NK Troglav iz Livna, pa HŠK Zrinjski iz Mostara.

Josip Škaro, znaju to svi njegovi prijatelji i poznanici, bio je veliki zabavljač, pričao je na zanimljiv, često i šaljiv način, zgode iz svog sportskog života. U društvu je rado pjevao i bio jako omiljen.

POKOP JOSIPA ŠKARE BIT ĆE DANAS (SUBOTA, 28. PROSINCA, 2013.GODINE) U 14 SATI NA GRADSKOM GROBLJU KARAULA U TOMISLAVGRADU!


Burza.ba, jedini potpuno besplatni oglasnik u BiH! Predaj oglas besplatno

28.12.2013 u 10:30