FOTO  Ultras Zrinjski Mostar: 20 godina ponosa i slave

Stadion HŠK Zrinjski, FK Sarajevo, Ultras Zrinjski Mostar, Ultrasi, HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, FK Sarajevo iz Sarajeva, Stadion HŠK Zrinjski, Ultrasi
Kroz glavu mi lete slike sa stadiona zaraslog travom, te utakmica po brdima i dolinama Herceg Bosne. Sjećam se i prepune košarkaške dvorane na Bijelom Brijegu kojom su odzvanjalepjesme  Ultrasa. Vidim i našeg Pipu na ogradi sa šalom u rukama kako bodri svoj klub. Mali čovjek velikog srca koji je itekako zaslužan za nastanak Ultrasa. Ne mogu, a da se ne sjetim i svih onih ostalih Ultrasa koji nisu sa nama, ali sigurno znam da se sada negdje gore vesele trećoj tituli svoga Zrinjskog.

Dobro se sjećam i prolslave 10. rođendana Ultrasa. Tada nas je bilo puno manje nego danas, ali smo se znali organizirati. Danima smo spremali tu obljetnicu, i sve je ispalo veličanstveno. Obljetnicu su nam pokušali pokvariti rušilački nastrojeni navijači Sarajeva koji zahvaljujući nekim ljudima nisu ni došli do stadiona, a policija je nakon toga privela i maltretirala naše navijače koji su samo stali na branik obrane časti Zrinjskog i grada Mostara.

Nakon te utakmice više nisam otišao na naše stajanje. Odlučio sam se na ovaj način boriti za istinu o Zrinjskom i Ultrasima. Ušao sam u neravnopravnu utakmicu sa svima onima kojima sam pomen Zrinjskog u Ultrasa diže kosu na glavi. Od tog dana, pa do danas nastalo je na tisuće tekstova, još više fotografija i nekoliko stotina video priloga o Zrinjskom i Ultrasima.

Iako sam otišao sa stajanja nikada nisam prestao biti navijač Zrinjskog i Ultras. Zrinjski i Ultrasi su baš kao što i kaže njihova pjesma životni smisao i moto sada već generacija i generacija mladića iz Mostara, Hercegovine, ali i puno šire.

Zahvaljujući Ultrasima danas su naši sveti grb i bijeli dres s lentom crvenom prepoznatljivi svuda po nogometnom svijetu. Ultrasi su bili i ostali prva crta obrane Zrinjskog i grada Mostara. Zbog toga su često bili meta napada neprijateljski raspoloženih medija, izloženi nepotrebnoj brutalnosti policije, ali nikada nisu posustali ni odustali.

Ultarsi su na svom putu sve prepreke preskočili i uvijek bili uz svoj Zrinjski ponosni na svoj klub i stijeg bez kojega nigdje ne idu. Tako je bilo onih dana sa početka priče, a tako je i danas kada su Ultrasi jedna od najmoćnijih i najorganiziranijih navijačkih skupina na ovim prostorima. Ja danas mogu biti sretan i ponosan jer su moji Ultrasi danas snaga bez koje se više ništa ne može dogoditi u našem gradu. Danas je biti Ultras jednostavno neprocijenjivo.

Bolji poklon od osvojene titule Ultarsi nisu mogli dobiti. Za sve ove godine zaslužili su da im njihovi ljubimci upravo na obljetnicu daruju još jednu šampionsku titulu koja je će kao i rođendan Ultrasa biti upisna zlatnim slovima u povjesti najstarijeg kluba na ovim prostorima.

HŠK Zrinjski je voljen i stvoren da živi vječno, a Ultrasi su ti koji ga najviše vole i koji su zalog da će njihova svetinja živjeti vječno.

HERCEGOVINA.info