Ukrajinski huligani dobili poseban naputak uoči dolaska u Zagreb

huliganizam

Ta utakmica proglašena je utakmicom visokog rizika jer obje strane imaju problema s huliganima, a iz HNS-a su već nekoliko puta istaknuli kako postoje informacije da se sprema prekid susreta. S druge strane, Ukrajinci godinama muku muče s huliganima koji izazivaju nerede na gostovanjima pa je svima jasno da će osiguranje morati biti na visini zadatka, piše Večernji list.

Međutim, iz Ukrajine dolaze dobre vijesti i čini se kako izgreda ipak ne bi trebalo biti. Naime, održan je sastanak najžešćih ukrajinskih navijača koji su potvrdili da imaju dogovor s hrvatskim navijačima prema kojem bi sve trebalo proteći mirno. Na kraju su na Facebooku dali naputak za sve one koji idu u Zagreb.

"Postigli smo dogovor s hrvatskom stranom, agresije u Zagrebu ne smije biti. Inicijativa je došla s naše strane, a Hrvati su to podržali. Rat na Balkanu 90-ih godina ima puno sličnosti s onim u Ukrajini u posljednjih nekoliko godina. Hrvati nam pomažu u borbama u istočnoj Ukrajini i te su nam stvari puno važnije od navijačkih sukoba. Isto tako, kad će se igrati uzvrat kod nas, nastojat ćemo da sve prođe u mirnoj atmosferi i bez incidenata. Apeliramo na sve koji idu u Zagreb da se kulturno ponašaju, poštuju domaćina i suzdrže se od bilo kakvih provokacija", stoji u naputku ukrajinskih navijača koji se posebno odnosi na njihove huligane koji su nerijetko izazivali incidente velikih razmjera.

Nadamo se da će obje strane podržati ovaj dogovor i da ga neće prekršiti te da će utakmica proteći onako kako i priliči jednom takvom događaju - u poštenoj i sportskoj borbi na terenu te veseloj atmosferi.