UEFA o Anti Ćoriću: Wonderkid bolji od Bobana

GNK Dinamo Zagreb, NK Osijek, kadeti, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Nikola Vlašić, talent, talenti, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, ugovor, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, nogometaš, transfer, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo
Ćorić je rođen u Zagrebu, ali njegov talent brzo je privukao pažnju brojnih klubova, pa je imao probe u Chelseaju i Bayernu. S 11 godina priključio se Salzburgu, a 2013. godine vratio se u Zagreb i pridružio Dinamu za 900.000 eura, piše Uefa.com u zadnjem članku iz serijala o mladim nadama.

O njegovim igračkim kvalitetama piše: Njegova svestranost je impresivna, ima sve kvalitete potrebne modernom veznjaku, a onda još i nešto više od toga. Kontrola lopte mu je sjajna, lako dribla, kreativan je i ima odličnu viziju igre. Važna odlika mu je i brzina, a stalna je opasnost za protivnički gol.

Ante je blago našeg kluba, bolji je od Luke Modrića i Matea Kovačića u tim godinama, citira portal Zorana Mamića, a potom i još hrabriju izjavu Zdravka Mamića: Bolji je od Prosinečkog i Bobana u tim godinama!

Predviđa mu se sjajna budućnost: Odlaskom Marcela Brozovića u Inter, Ćoriću se otvaraju vrata prve momčadi. Pitanje je samo koliko dugo ga Dinamo može zadržati? Ljudi u klubu uvjereni su da će upravo on biti sljedeći veliki transfer kluba koji je europskom nogometu donio neka stvarno zvučna imena. Čini se da je Bayern već zauzeo prvo mjesto u redu za dovođenje Ćorića.

hrt.hr