Toni Jović: Ni u Gabeli ni u Simin Hanu neće biti lako

Zrinjski-široki
...a zatim ih u srijedu očekuje potencijalno neugodno Kup gostovanje u Simin Hanu. Jedan od najvažnijih igrača, Toni Jović, ističe da su on i plemićko društvo itekako svjesni izazova bačenih pred njih.

- Govorio sam to i ranije ove sezone, a evo opet ću - mnogi su isticali kako je Zrinjski napustilo previše dobrih igrača da bi se to kvalitetno nadomjestilo, ali ja sam baš mišljenja da smo u tomu uspjeli, rekao nam je ofenzivac Toni Jović, ove sezone često spominjano ime među Plemićima.

Toni ima najveću minutažu, treći je strijelac i drugi asistent Zrinjskog, koji po njegovu mišljenju ima pravi stav.

- Jako dobro guramo, sve je bilo jako dobro osim onog kiksa u Bijeljini. Mislim da smo opet najozbiljniji kandidati za naslov..., pri čemu ne želim ispasti bahat. To je jednostavno tako.

Pa ipak, i dalje ima trenutaka kada se čini da su Mostarci i dalje klimavi na nogama.

- Čelik zaista nismo podcijenili. Ispalo je da smo nesretno primili gol, nakon kojeg je brzo, da se nismo ni okrenuli, primili i drugi. Ali vjerujte, nitko od nas nije sumnjao da ćemo dobiti utakmicu..., razlika u kvaliteti je jednostavno bila prevelika, prisjetio se Toni preokreta protiv Zeničana (5:2) pa upozorio: Možda je bolje da nam se to dogodilo sada i protiv takvog protivnika, ali nikako se ne bi smjelo ponoviti.

Ne bi bilo dobro ako bi se taj uvodni pristup ponovio u Gabeli...

- GOŠK sigurno neće biti lagan zalogaj, na svojoj su to koži najbolje osjetili Sarajevo i Široki. Neće niti nimalo lako i nikako ih ne bih šikanirao i gurao u borbu za ostanak. Mi ćemo i ovog puta preuzeti ulogu favorita, ali što će biti, ne želim prognozirati. To jednostavno ne radim.

Bilo bi za Mostarce jako dobro kada bi u Gabeli pobjednički niz produljili na pet utakmica, zbog bodova, ali i ohrabrenja za Kup koji čeka već iduće srijede.

- Sloga Simin Han je samo na papiru lagan protivnik. Mnogi vjeruju da su zbog toga što su federalni prvoligaš lagan zalogaj, ali oni imaju takav kadar da bez problema mogu igrati Premijer ligu. Dobro ih poznajem, sa Stokićem i Kostićem sam u jako dobrim odnosima. Sigurno neće biti lako.

Jedan će detalj ipak djelovati kao olakotna okolnost. Duel je s nedjelje premješten na subotu.

- Dan više odmora sigurno će nam dobro doći prije putovanja u Tuzlu na Kup utakmicu sa Slogom, poentirao je Jović.
Žali zbog realizacije, ali...

Zadovoljan je Jović svojim učinkom u prvih sedam kola sezone, ali ima ono ‘ali'... "Da sam realizirao više prilika u kojima sam se našao, imao bih uz svoje ime pet-šest golova, ali tako je vjerujem sa svakim igračem. Generalno sam zadovoljan dosadašnjim igrama", rekao je.
Ponovili najbolji start sezone

Zrinjski je u prvih sedam kola osvojio osamnaest bodova i tako ponovio svoj najbolji start - iz šampionske sezone 2008./2009. Ono što je vrlo bitno za istaći, Plemići su zadržali kontinuitet efektnih startova sezone - u prethodne četiri nakon prvih sedam kola osvajali su 14, 16, 17 i 16 bodova.

Piše: Slaven Nikšić, [email protected]