FOTO  Tonći Kukoč: Dosta sam trpio. Ne mogu više šutjeti!

HŠK Zrinjski, Tonći Kukoč bivši nogometaš, Tonći Kukoč , Stadion HŠK Zrinjski, Tonći Kukoč bivši nogometaš, Stadion HŠK Zrinjski, Tonći Kukoč , Stadion HŠK Zrinjski, Tonći Kukoč bivši nogometaš, Stadion HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, Tonći Kukoč , Tonći Kukoč bivši nogometaš, HŠK Zrinjski
...a trenutno je član HŠK Zrinjski. Od dolaska u Zrinjski uglavnom nije medijski istupao, ali su svaku njegovu riječ napisanu na osobnoj društvenoj mreži mediji iznosili u javnost na način koji im odgovara.

Tonći je odlučio prekinuti šutnju i nakon jučerašnje utakmice protiv Rudeša u kojoj je bio jedan od najboljih pojedinaca dao je ekskluzivan interviju za naš portal HERCEGOVINA.info.

Od kada si stigao u Zrinjski izbjegavao si novinare i davanje izjava. Koji su razlozi?

"Svako malo sarajevski mediji mi šalju poruke i zovu me na telefon. To je čisto provociranje i svi oni čekaju da Kukoč napravi nekakav problem, pa da pišu da sam lud ili nešto mnogo gore. U Zrinjski sam došao igrati nogomet, ne dizati medijsku prašinu. Vidim da se na nekoliko presica pita Sliškovića zašto Kukoč ne igra? Ne pitaju zašto ne igraju Mrkajić, Laštro ili Lučić, pa i oni su isto kvalitetni igrači? Zašto uvijek se diraju u mene, kada se ja ne diram u njih"?

Uglavnom si do sada šutio na sve to?

"Otkada sam došao u Zrinjski pišu non-stop loše stvari o meni. Jedan portal iz Hercegovine me usporedio sa Severinom? Pa pitam ja njih po čemu smo ja i ona isti? Da li sam se ja seksao i snimao porno videa ? Tonći Kukoč se nije snimao na brodovima da bi stekao popularnost. Da sam se tada počeo braniti, sasvim sigurno bi me predstavili kao luđaka. Naravno da profesionalac mora šutjeti i trpjeti sve to, ali ovo je prešlo svaku mjeru, ne mogu više ni ostati imun na sva ta pisanja".

Kažeš da nije u redu da se trenera pita o tvom statusu?

"Ugovorno sam vezan sa Zrinjskom, i u tom ugovoru nigdje ne piše da moram pod obavezno igrati. Nije smak svijeta ako ja ne igram. Ekipa igra odlično, prvi smo na ljestvici. Ja sam sretan, ne mogu reći da sam i zadovoljan svojom minutažom, ali strpljivo čekam svoju šansu. Sve drugo je laž i svi mediji, pogotovo iz Sarajeva očekuju da ja pravim neke ekcese i izgrede, pa da mogu o tome pisati, ali to se neće dogoditi".

Tu smo ipak zbog nogometa, pa kako ti gledaš na igru Zrinjskog?

"Todorović i Filipović igraju odlično u ovoj sezoni i ja nisam tip koji moli Boga da odigraju loše da bih ja ili neko drugi uskočio u sastav. Na meni i ostalima je da radimo 300 posto na treningu, tako da se nitko ne smije opustiti. U nogometu nema zasluga, sve se to mijenja nakon jedne utakmice. Želim da se prestane ispitivati trenera zasto Kukoč ne igra. Zrinjski ima puno kvalitetnih igrača, i ne mogu svi igrati. Prošle sezone nitko nije pitao zašto ne igraju Todorović ili Jović ,a sami znate da su to odlični igrači."

Iza tebe je ipak sjajna nogometna karijera?

"Eto to što neki pišu da sam levat i slab igrač mogu reći da sam 5 sezona sam igrao vani, i bio plaćen po 300 000 eura po sezoni. Stranac levatu nikada neće dati te pare, svako se može prevariti jednom, a ja sam igrao vani pet sezona. To su činjenice koje nitko ne može osporiti i još jednom bih molio, ponajprije sarajevske medije da prestanu pisati laži o meni. Stvarno sam dosta šutio, i Tonći Kukoč ima petlju svima skresati u lice što misli o njemu, pa i plaćati kazne zbog svojih izjava".

Navijači te cijene zbog iskrenosti. Kako u vrijeme kada si igrao u Hajduka Levskog, tako je i sada u Zrinjskom?

"Navijači najbolje znaju o čemu pričam, uostalom nogomet se igra zbog navijača".

Imaš li još neku poruku za kraj?

"Zrinjski je prvi, tu će i ostati. Opet ćemo uzeti naslov prvaka . Pokažite malo respekta prema najboljem klubu u BiH . Toliko od mene.

HERCEGOVINA.info