Tomislav Tomić: Djelujemo možda i bolje nego jesenas, Barbarić nas je dodatno utegnuo

Stadion HŠK Zrinjski, Legija Varšava, Tomislav Tomić, HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, Tomislav Tomić, Tomislav Tomić, Stadion HŠK Zrinjski, Tomislav Tomić, HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, HŠK Zrinjski, Tomislav Tomić
...no ako je vjerovati Tomislavu Tomiću, jednom od najvažnijih igrača u kadru, razloga za brigu nemaju - daleko od toga.

- Dosta smo dobro djelovali, možda i bolje nego jesenas, iako su to bile samo prijateljske utakmice, primijetio je Tomić, koji se s Plemićima iz istre u Hercegovinu vratio u srijedu navečer.

- Dobro se radilo, novi igrači su se uklopili, a trener Barbarić nas je dodatno utegnuo - i na terenu i van njega osjeća se da je više discipline, dodao je radišni veznjak Mostaraca, jedna od glavnih figura u kadru aktualnog i jesenskog prvaka.

Zrinjski je u Istri savladao srpskog superligaša Mladost iz Lučana (2:0), bolji je bio i od češkog Hradeca (3:1), da bi u zadnjoj provjeri remizirao bez golova s Koprom.

‘Trebalo je i Neretvi zabiti sedam'

- Prije Istre savladali smo Neretvu iz Metkovića 7:1, a iako to nije bio protivnik po mjeri, trebalo je zabiti sedam golova, naglasio je Tomić pa secirao partije u Istri.

- Možda bi bilo još bolje da nije bilo puno kiše, zbog čega su tereni bili dosta teški, ali najvažnije da se nitko nije ozlijedio. Mladost smo na startu stvarno razbili, posebno u prvom poluvremenu. Na kraju smo slavili 2:0, a s obzirom da smo fulali penal i još par prilika, trebalo je to biti i uvjerljivije. Oni su ostali iznenađeni da smo ih tako nadigrali, posebno zbog činjenice da su igrali s prvim sastavom, dok smo mi na terenu imali kombinirani tim.

Utakmica protiv Čeha pokazala je i karakter Plemića...

- Nismo najbolje ušli u utakmicu i oni su poveli, ali kasnije je to bilo dobro u oba poluvremena. Hradec je čvrsta ekipa, fizički dosta jaka, trebalo se nositi s njima, a mi smo u drugom poluvremenu s drugim igračima na terenu pokazali da smo itekako sposobni za to. Još treba znati da nam je sudac poništio čist gol i da nam nije svirao dva penala, kao i to da je njima to bila jedna od zadnjih provjera pred početak prvenstva.

Prvi dobar teren čeka - u Zenici

Remi protiv Kopera jedina je utakmica ove zime u kojoj Plemići nisu zabili.

- Teren je bio specifičan. Bura ga je preko noći ispuhala pa je bio dosta grbav zbog čega smo i mi i oni jedva čekali da se utakmica završi..., nije se moglo igrati.

S obzirom, na vremenske prilike kod nas i u regiji, dojam je da će Zrinjski dobar teren dočekati tek u prvom kolu nastavaka - u Zenici...

- Ispada da je tako. Tamo nas čeka pojačan Čelik koji bi mogao imati i veliku podršku s tribina, ali mi znamo što nam je činiti. Nedostajat će nam kartonirani Jakovljević i Petrak, ali imamo druga rješenja.

Jasno, dugo očekivani nastavak prvenstvene borbe usmjerio je priču na rivale, a Tomić ima jasno mišljenje.

- Željo je već dolaskom Petrovića na klupu proigrao, a ove su se zime dosta pojačali pa vjerujem da će biti dobri..., mada, naših plus šest je dosta velika prednost, posebno ako u obzir uzmemo raspored. Što se Sarajeva tiče, vjerujem da neće biti dobri kao Željo koji poimenice zaista ima dobru ekipu, ali trebat će to sve uigrati.

"Novaci se brzo uklopili"

Zrinjski je ove zime doveo šest novih imena, s tim da je desni bek Zvonimir Blaić zapravo povratnik. Tomić je impresioniran načinom kako su se svi brzo prilagodili. "Većinom smo igrali kombinirano, tako da još ne znamo početnu postavu za Čelik u kojoj vjerojatno uskoči netko od novih igrača. Ali vrlo je važno da su se svi vrlo brzo uklopili pa je tako Jamak bio odličan u sredini, Blaić odlično išao po desnoj strani..., ne brinem za njih", rekao je Tomić.

Dnevni list