Sudac Valjić u derbiju drastično oštetio Široki Brijeg

željo-široki
Ovime ne želimo ni na koji način umanjiti sportsku borbu našeg domaćina Željezničara i korektno navijanje s tribina, kao i naš doček i ispraćaj iz Sarajeva, na čemu ćemo uzvratiti jednakom mjerom prvom prigodom u Širokom Brijegu, no želimo skrenuti pozornost sportskoj javnosti da je sudac Valjić načinio previše pogrešaka na ovoj utakmici na našu štetu, a da bi to bilo plod slučajnosti. Molimo nadležne u NS BiH da i sami pogledaju snimku i analiziraju prijeporne situacije te sankcioniraju Valjića i njemu slične, kako se ovakve stvari ne bi ponavljale u prvenstvu koje je tek započelo, a već je dovedena u pitanje njegova regularnost.

Posebno, dakle, skrećemo pozornost na sljedeće situacije iz susreta Željezničar - Široki Brijeg u kojima smo, po našem mišljenju, namjerno teško oštećeni:
- 5. minuta: Vratar Željezničara Antolović kao posljednji igrač hvata loptu rukom izvan kaznenog prostora čime je onemogućio Wagnera da postigne pogodak. Sudac prekida igru i kažnjava vratara javnom opomenom, žutim kartonom, iako se to kosi s pravilima nogometne igre i jedina moguća kazna za ovakav prekršaj je crveni karton, tj. isključenje vratara Antolovića.
- 54. minuta: Poništen je zgoditak Zakarića za naše vodstvo od 2:1, iako je bio potpuno regularan. Naime, u trenutku upućivanja lopte ka Zakariću dva igrača Željezničara (Zeljković i Antolović) bili su bliže vratima Željezničara od našeg napadača.

- 69. minuta: Prekršaj Kosorića kao zadnjeg igrača obrane Željezničara na Wagneru koji je imao otvoren put ka vratima Željezničara. Ponovo je, kao i u „slučaju Antolović" iz 5. minute, za Valjića stegovna mjera Kosoriću samo žuti karton, iako su postojali svi uvjeti da dodijeli crveni karton.
- 80. minuta: Nedosuđen kazneni udarac za Široki Brijeg na Wagneru koji igra loptom prije vratara Antolovića, a ovaj ga ruši. Lopta se nakon tog prekršaja odbila do Zakarića, koji promašuje iz izgledne situacije, ali smatramo da je ispravna mjera bila dosuđivanje najstrože kazne, tj. kaznenog udarca, a ne puštanje prednosti. Kod eventualno dosuđenog kaznenog udarca prekršaj vratara bi povlačio za sobom i stegovnu mjeru žuti karton, a budući da je Antolović već imao javnu opomenu, to bi bio crveni karton, tako da smo u ovoj situaciji dvostruko oštećeni.

nk-sirokibrijeg.com