Srna: 'Češka je dobra, ali ostavit ćemo srce na terenu'

Darijo Srna, Hrvatska, nogometna reprezentacija hrvatske, reprezentacija hrvatske, Euro 2016
Po pobjedi nad Turskom u Parizu, kapetan Vatrenih Darijo Srna otputovao je u Metković na pogreb svog oca te se dan prije dvoboja Češkom obratio predstavnicima medija.

"Bio je to jako težak trenutak za mene i moju obitelj. Htio bih se zahvaliti od srca svim ljudima koji su bili uz mene i moju obitelj u ovim teškim trenucima, pogotovo onima iz reprezentacije i saveza, koji su odmah pomogli i bili uz mene iz sata u sat. Dobio sam bezbroj poruka od navijača, hvala puno i njima. Spreman sam, a svi znaju kakva je bila želja mog oca, da se vratim igrati za Hrvatsku. On je najsretniji kada sam ja na terenu i igram nogomet, pogotovo za reprezentaciju, a izbornik će odlučiti o najboljih i najspremnijih 11", ispričao je Srna u Saint Etienneu.

Na krilima pariškog uspjeha, Hrvatska protiv Češke može osigurati plasman u osminu finala Europskog prvenstva.

"Naš je cilj drugi krug i svi znamo da nam je ovaj drugi korak jako važan. Imamo dobru momčad, ali Češka je dobra, disciplinirana, kompaktna u obrani i bit će nam teško. Nema favorita na Europskom prvenstvu, no vjerujem u sebe, svoj maksimum i svoje suigrače. Prošli smo dug i težak put da budemo ovdje, zaslužili smo biti, i sada smo koncentrirani na Čehe. Češkoj trebaju bodovi i nadam se da će biti otvoreniji. Moramo iskoristiti njihove mane, a iskoristiti svoje vrline", rekao je Srna.

"Češka ima svog Luku Modrića, to je Tomaš Rosicky. U protunapad izlaze s četvoricom ili petoricom, imaju brza krila i dobre prekide, dobro su zatvarali i Španjolce, a imaju i odličnog trenera koji ih homogenizira. Međutim, ponovimo li partiju protiv Turske, s pravom se možemo nadati dobrom rezultatu. Na papiru smo bolji nego 1998. godine, ali to ne znači da ćemo uzeti medalju. Na nama je izaći, igrati nogomet, ali u nogometu ne pobjeđuje uvijek bolji, zato i jest toliko interesantan. Mi ćemo na terenu ostaviti srce", nastavio je.

Nekoliko je riječi posvetio i podršci hrvatskoj reprezentaciji na Parku prinčeva.

"Ponašali su se kako se pravi navijači trebaju ponašati, bili su borbeni i treba ih pohvaliti. Napravili su nam fantastičnu atmosferu protiv Turaka", zaključio je kapetan.