Slavlje Real Madrida i Wolfsburga

Modrić

Pobjedu Kraljevskom klubu su donijeli Cristiano Ronaldo (57) i Jesse Rodriguez (86). Luka Modrić je odigrao cijeli susret za Real, dok je Mateo Kovačić ušao u 64. minuti.

Real je tako nakon dvanaest godina slavio protiv Rome, a osvetio se talijanskom klubu koji je pobijedio u posljednja dva okršaja u Ligi prvaka 2008. godine.

U drugom dvoboju Wolfsburg je na gostovanju pobijedio Gent 3:2  premda je deset minuta prije kraja utakmice vodio 3:0. Međutim, Gent je u samoj završnici zabio dva gola i tako barem malo produžio nadu uoči uzvrata.

Golove za Wolfsburg zabili su Julian Draxler (44, 54) i Max Kruse (60), dok su strijelci za belgijski sastav bili Sven Kums (80) i Kalifa Coulibaly (88)
Uzvratni susreti su osmog ožujka u Madridu i Wolfsburgu.

U utorak su na rasporedu bile dvije utakmice. PSG je u Parizu pobijedio Chelsea 2:1, dok je Benfica u Lisabonu slavila protiv Zenita 1:0.

Preostale četiri utakmice osmine finala igrat će se idućeg tjedna. U utorak, 23. veljače snage će odmjeriti Arsenal - Barcelona, te Juventus - Bayern, a dan kasnije Dynamo Kijev - Manchester City, te PSV Eindhoven - Atletico Madrid.

hrt.hr