Slaven Musa: Sve ćemo učiniti da Gošk postane stabilan premijerligaš

...za naš portal o svemu kaže mladi stručnjak kome mnogi predviđaju veliku trenersku karjeru.

Kako ste zadovoljni pripremama svog kluba?

- Pripremama i onim što smo napravili na istim sam zadovoljan i nadam se da će rezultatski učinak u prvenstvu biti u skladu s našim očekivanjima.

 Kakve su ambicije Goška u ovoj sezoni, i da li ih je postojeći kadar sposoban ostvariti?

- Ambicije Goška su opstanak u premijerligaškom društvu, a smatram da je ovaj kadar sposoban ostvariti taj cilj mada s jednim iskusnim stoperom i Bošnjakom to bi bilo mnogo lakše napraviti.

Kakva je situacija sa Bošnjakom, da li će moći nastupati za Gošk?

- Imali smo mnogo obećanja u vezi Bošnjaka ali izgleda da svi prebacuju lopticu iz svoje zone odgovornosti. Po meni je nelogično da Bošnjak ne može igrati jer još uvijek traje sudski proces, a recimo Saša Mus bez problema igra u Kini već osam mjeseci.

 Tko će po Vama voditi glavnu riječ u borbi za vrh u novoj sezoni, a tko bi mogao strepiti za opstanak?

- Što se tiče borbe za vrh glavni kandidati su Željezničar, Široki Brijeg i Sarajevo ako uspije zadržati postojeći igrački kadar ( Husejinović i Sesar). Momčadi koje imaju kvalitetu približiti se ovom trojcu su Zrinjski, Borac i Olimpic. Kada je borba za opstanak u pitanju malo je nezgodno prognozirati na početku sezone ali objektivno svi ostali klubovi osim ovih spomenutih šest mogu doći u neugodnu poziciju.

Da li je dobar ovaj sustav sa 16 klubova u Premijer ligi? Da li bi se dobio kvalitet smanjenjem lige?

- Mislim da je ovaj sustav sa 16 klubova dao svoje i definitivno bi smanjenje lige donijelo veći interes gledatelja a i veću kvalitetu koncentriranu u manjem broju klubova.

 Iako ste kratko u Gabeli, da li možete objasniti fenomen kluba iz mjesne zajednice u Premijer ligi?

- I za mene je ovaj fenomen ugodno iznenađenje a on se može objasniti tako da ljudi u Gabeli žive za Gošk i nevjerojatno su privrženi klubu i svemu oko njega. Što se tiče uvjeta za rad i same organizacije kluba oni su na visokoj razini i nikada se ne bi reklo da je to klub iz tako malog mjesta, a to je još jedan dokaz da se s puno entuzijazma i ljubavi mogu napraviti velike stvari.

7. Poruka čitateljima, navijačima Gošk.

- Navijačima Goška i simpatizerima kluba iz Gabele poručujem da će igrači i stručni stožer učiniti sve da Gošk postane stabilan premijerligaš a uz njihovu podršku to će biti mnogo lakše ostvariti.

hercegovina.info