Slaven Musa: Široki ide po tri boda protiv Želje

Slaven Musa
Pobjeda bi značila poravnanje na vrhu tablice i sigurno bi dodatno podigla samopouzdanje igrača u momčadi Slavena Muse u preostaloj borbi za naslov prvaka Premijer lige BiH.

Trener Musa ne može računati na Ivicu Đžidića i Ivana Peku koji se momčadi Širokog priključio na zimskoj stanci, a stigao je iz Lokomotive Zagreb. ‘Što se povreda tiče imamo problema sa Ivicom Džidićem koji neće biti u konkurenciji za susret protiv Željezničara kao i Ivan Peko koji se oporavlja, no još uvijek nije u potpunosti spreman dok su svi ostali igrači zdravi i bez kartona' - rekao za Ekspresno portal Slaven Musa.

Željezničar ima priliku odmaknuti trojcu koji ga slijedi na tablici, ali Široki mu može pomrsiti račune i poništiti prednost od 3 boda. ‘Utakmica je vrlo bitna kako za nas tako i za Željezničar i teško je kalkulirati u ovakvim susretima. Naša želja i ambicija je da osvojimo tri boda te ćemo sve učiniti da to ostvarimo. S druge strane to ne znači da ćemo jurnuti svim snagama naprijed nego da moramo biti koncentrirani na sve ono što se može dogoditi te ujedno neutralizirati prednosti Željezničara kao i iskoristiti njihove mane' - objasnio je Musa.

Nakon 22 odigrana kola ovogodišnjeg prvenstva Premijer BiH lige neizvjesnost na vrhu tablice nikad nije bila takva, Široki igra jednu od najboljih sezona u posljednjih pet godina, a vodstvo, trener i igrači imaju visoke ambicije. ‘U pravu ste kada govorite o nikad izjednačenijoj ligi jer ima nekoliko klubova koji gaje visoke ambicije s pravom. Naš osnovni i primarni cilj je izboriti nastup u europskim takmičenjima. Međutim, naša ambicija je napraviti sve što je u našoj moći da pokušamo osvojiti naslov prvaka a što se Kupa tiče i tu su nam ambicije visoke' - oprezan je Slaven Musa.

Široki je u nastavku sezone krenuo odličnom utakmicom protiv Zvijezde koju je pobijedio rezultatom 6:0, ali zatim je uslijedio šok na gostovanju kod Travnika, a potom je slavio u Kupu protiv Olimpica i prvenstvu protiv Viteza. Posebnu nadu nogometašima Širokog Brijega daju rezultati iz posljednjih utakmica protiv Željezničara, od studenog 2012. kada su na Grbavici izgubili 2:1 nisu poraženi, a u prvoj utakmici ove sezone na Pecari su slavili rezultatom 3:2.

Piše: Marko Ćosić

ekspresno.info