Slaven Musa: Mladi igrači odigrali zapaženu ulogu

Slaven Musa, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, pripreme

Slaven Musa bio je zadovoljan prvom provjerom godine, u kojoj je šansu dao 22 igrača, s tim da je prvih jedanaest minuta igre odradio i Dalibor Šilić, koji se tako oprostio od aktivnog bavljenja nogometom i okrenuo se svom novom izazovu - poslu sportskog direktora. Musa protiv hrvatskog prvaka nije koristio samo najboljeg igrača Wagnera, koji se oporavlja od operacije koljena, a i takav Široki pružio je solidan otpor. Nije da se moglo govoriti o nekoj posebno dopadljivoj igri, to se nije moglo ni očekivati, no svejedno je Široki par puta opasno zaprijetio - u prvom dijelu preko Jure Ivankovića i Dine Ćorića, u nastavku preko Mirka Marića, koji je pogodio mrežu, ali s vanjske strane. - Pružili smo otpor u sklopu svojih mogućnosti, rekao je Musa, dodavši: Vjerujem da smo pokazali da nam je namjera bila igrati i parirati Dinamu, koji je ovog puta bio bolji.

Kao i njegov kolega Zoran Mamić, Musa je posebno bio zadovoljan mladim igračima...
- Petrović i Ćorluka su odigrali zapažene uloge, zaista možemo biti zadovoljni s tim mladim igračima.

Komentar na debi novog Brazilca, Huga Alexandrina Souze, nije dao, no znajući da je šef struke već najavio da će mu za konkretniju ocjenu kvalitete 24-godišnjeg krila trebati više vremena, to pitanje zapravo nije ni trebalo plasirati. Uostalom, odigrao je desetak minuta za vrijeme kojih je prije svega pokazao da je brz, možda i malo nejak igrač.

Musinu startnu postavu činili su Soldo, Blaić, I. Džidić, Špikić, J. Barišić, Plazonić, Landeka, Šilić, Zakarić, Ćorić i Marić. U 11. minuti umjesto Šilića ušao je Ivanković, da bi do 63. minute Musa pružio priliku i Bilobrku, Ljubiću, D. Džidiću, Kožulu, Petroviću, Ćorluki, Zadri, Buhaču, I. Barišiću i Kordiću.
Širokobriježani nastavljaju trenirati na terenima svog kampa Musa-Karačić, gdje će 22. veljače odigrati sljedeću provjeru - kombinirani sastav odmjerit će snage s Veležom.

16.000 maraka za Šimunićev dres

Plava noć, druženje Dinama, Širokog Brijega i prijatelja i ove je godine imala izrazito humanitarni karakter. Sav prihod od aukcije dresova i sportske opreme dvaju klubova namijenjen je za pomoć braći Ćavar iz Širokog Brijega, Anti i Zvinmiru, koji su vrlo mladi ostali bez oba roditelja, a najveći udjel zauzeo je iznos kojim je kupljen dres Josipa Šimunića - sa 16.000 maraka platio ga je jedan od sponzora NK Široki Brijeg, trener Dinama Zoran Mamić stao je na ponudi od 15.000. Treba istaknuti i prilog igrača Dinama od 5000 maraka.

Dinamo Hercegovinu napustio zadovoljan

Dinamo je dan nakon utakmice sa Širokim napustio Hercegovinu - zadovoljan.
- Prvo bi htio reći da mi je jako drago što smo sudjelovali u ovoj akciji i što smo po N-ti puta u Hercegovini dočekani na najljepši mogući način, rekao je Zoran Mamić poslije utakmice na Pecari, dodavši: Drago mi je da smo dobili utakmicu i da su gledatelji, posebno u prvom dijelu, vidjeli jedan ozbiljan Dinamo. Isto tako bih želio istaknuti mlade igrače koji su bili zaista sjajni. U nastavku su veliki dobitak za nas bili mladi Brodić i Perić, a naravno da mi je drago što je sve prošlo bez ozljeda.

Dnevni list