FOTO  Sjajni juniori Zrinjskog u derbiju prvenstva svladali Željezničar

juniori Zrinjski-Željo

Danas su se na pomoćnim travnjaku stadiona HŠK Zrinjski u derbiju dosadašnjeg dijela prvenstva sastali juniori HŠK Zrinjski i FK Željezničara. Uoči ove utakmice današnji rivali dijelili su prvo mjesto s po svih šest pobjeda iz isto toliko odigranih utakmica. Zrinjski je počeo agresivno, i već na samom startu utakmice poveo. Loptu je uzeo Bašić i s dvadesetak metara pogodio mrežu gostiju za veliko slavlje Plemića. Do kraja prvog dijela igralo se otvoreno, ali se rezultat nije mijenjao.

Zrinjski je na 2:0 povisio pogotkom Boškovića, koji je sjajno reagirao na ubačaj Bašića. Gosti smanjuju na 2:1 iz kaznenog udarca, a Zrinjski nakon toga kreće po novi pogodak. Blizu tom pogotku bio je Mičeta čiji je udarac vratar gostiju krajnjim naporom skrenuo na gredu, a nedugo zatim Škembić pogađa za 3:1. Do kraja se rezultat nije mijenjao, a Zrinjski je bio prisiljen napraviti nekoliko izmjena zbog ozljeda. Posebno je pogibeljan bio start na Bašiću koji je i danas bio nerješiva enigma za protivnike.

Zrinjski - Željezničar 3:1 (Bašić 6', Bošković 49', Škembić 74'; Salanović (p) 64')

HŠK Zrinjski: Milović, Tiro, Ramljak, Šuta, Radoš, Bošković (60. Milićević), Mičeta, Kurbaša, Bašić (82. Jurić), Miličević (68. Škembić (90. Jozić)), Šilić (85. Mihalj).

FK Željezničar: Muftić, Beća (54. Karalić), Drina, Duraković (54. Ahmić), Salanović (90. Buldić), Mujić, Dervić, Bajramović, Šabić, Gasal, Aljić (46. Pehilj).