Romano Vlaho uoči gradskog derbija: 'Nećemo im tek tako dati da odnesu pobjedu!'

Romano Vlaho
Facebook

Momčad Mostar SG Staklorada proteklog vikenda izborila je prolazak u šesnaest najboljih momčadi u Europi. Iako su iz tri utakmice osvojili samo jedan bod protiv Ekonomca, on im je bio dovoljan za povijesni uspjeh.

Zbog njihovog nastupa u Sloveniji, gradski derbi sa Hrvatskim futsal klubom Zrinjski pomjeren je za tri dana, točnije za sutra kada nas u dvorani na Bijelom brijegu očekuje uvijek zanimljivi susret ove dvije momčadi. Iako igrači aktualnog prvaka na papiru slove za favorita, u derbi susretima o ulozi favorita je nezahvalno govoriti.

U prilog tome govori i činjenica da je protekli susret između ove dvije Zrinjski na domaćem parketu uvjerljivo slavio s visokih 7:2.

Kako se u taboru Plemića dočekuje sutrašnji derbi upitali smo jednog od stožernih igrača kluba Romana Vlahu.

-Svi u momčadi jako dobro znamo koliko je opasna momčad Mostar SG-a. Kao što ste i vi sami rekli, prije nekoliko dana su napravili jedan velik iskorak, plasirali su se u elitnu rundu Lige prvaka, što nije mala stvar. No, i oni sami znaju koliko im je Zrinjski uvijek bio težak protivnik, bez obzira u kojem sastavu istrčao na teren. Tako da mislim da ćemo gledati jednu sasvim zanimljivu i borbenu utakmicu, i nećemo im tek tako dati da odnesu pobjedu.

Koliko će vam poticaj biti bod s teškog gostovanja u Gračanici, gdje su mladi igrači vaše momčadi pokazali da se na njih može ozbiljno računati?

-Pa sigurno da je to velik bod jer svi  znamo koliko je gostovanje kod Kaskade teško, kako za nas, tako za svaku momčad Premijer futsal lige.  U Gračanici smo mogli čak i pobijediti, imali smo nekoliko izglednih prilika za to, no nažalost nismo uspjeli odnijeti sva tri boda. Ali s obzirom na činjenicu da smo na to gostovanje išli u oslabljenom sastavu s nekoliko izostanaka, i sa četiri mlada igrača kojima je to bio prvi nastup u Premijer futsal ligi BiH, to je velik bod koji će nam  sigurno dati poticaj pred gradski derbi, ali i za dalje, kaže Vlaho za Hercegovina.info.

Momčad Mostar SG-a dolazi vam nakon tri teške utakmice u Europi. Koliko je to možda olakotna okolnost za Zrinjski?

-Sigurno da oni imaju tri teške utakmice iza sebe u svega nekoliko dana, ali isto tako znamo koliko širok kadar imaju, tako da s velikim oprezom ulazimo u utakmicu.

Sigurno će biti potrebna i podrška s tribina?

-Naravno ovim putem pozivam sve ljude koje vole futsal i koji vole naš Zrinjski da dođu i budu nam igrač više, rekao je za Hercegovina.info. Romano Vlaho.

Utakmica je na rasporedu sutra 16.10. od 18 sati u dvorani na Bijelom brijegu.