Rijetki su igrali s takvim žarom kao Ćompa

Nekadašnji igrač Veleža, Zrinjskog i talijanskog Coma preminuo je jučer oko šest sati ujutro u 48. godini života.


Hrkać je ljubiteljima nogometa poznat kao igrač starog kova, čvrst i discipliniran, uvijek željan poštenog nadigravanja, jedan od onih koji na nogomet nisu gledali samo kao na obični posao, nego su ga igrali s velikim žarom i ljubavlju. A takvih je danas malo. Posebno je svoje umijeće pokazivao na malonogometnim turnirima, a teško je pobrojati gdje je sve nastupio i što je sve osvojio.

Preminuo Denis Hrkač Ćompa

Vrijedi istaknuti da je kao jedan od najboljih igrača momčadi 2. gardijske brigade osvojio zagrebačku Kutiju Šibica, najteži i najatraktivniji turnir u regiji. Nakon igračke karijere svoje je znanje prenosio na mlađe naraštaje, jedno vrijeme radio je i kao prvi pomoćnik Blaža Sliškovića u HŠK Zrinjski. S njima je u stručnom stožeru radio i Vladimir Skočajić Taramba, još jedna mostarska nogometna legenda. Plemići su tada završili na trećoj poziciji u Premier ligi BiH. Na terenu nije trpio nepošten odnos prema igri, uvijek je tražio maksimum, davao savjet više...


Pogledom u arhivu prisjetili smo se intervjua koji je Denis Hrkać Ćompa dao za dnevni list dok je radio u stručnom stožeru Zrinjskog 2006. Prenosimo ga u cijelosti...
POGLED U ARHIVU 2006. GODINE
DENIS HRKAĆ Član stručnog stožera Zrinjskog o protekloj sezoni i ambicijama u sljedećoj
Želimo titulu vratiti u Mostar
Naše ambicije nisu bez temelja jer će se svi složiti da smo napravili dobar kostur momčadi koji sada moramo samo nadograditi kako bismo u sljedećem prvenstvu bili još jači, rekao je Hrkać

Igrači Zrinjskog već sedam dana su na odmoru koji će im zbog nastupa u Intertoto kupu trajati samo do 1. lipnja. Dok igrači odmaraju, čelnici kluba zajedno sa stručnim stožerom prave igračku križaljku i plan priprema za predstojeću sezonu u kojoj će Mostarci ponovno imati velike ambicije.
Kako je trener Blaž Slišković ujedno i izbornik reprezentacije BiH, veliki dio posla obavljaju njegovi asistenti Denis Hrkać i Vladimir Skočajić, treneri koje je Slišković iz omladinske škole prebacio u prvu momčad, te Josip Škaro, trener vratara koji je ostao još iz Džidićeva mandata.
"Zrinjskom treba biti velika čast što ima trenera koji je ujedno i izbornik nogometne reprezentacije jer to samo potvrđuje kakvog stručnjaka ima na klupi", istaknuo je Denis Hrkać Ćompa, 43-godišnji Mostarac kojemu je prošla sezona bila debitantska u radu sa seniorskom momčadi.
"S Bakom sam prije svega veliki prijatelj, isto kao i s Tarambom (op. a. Skočajić), tako da se nisam puno premišljao kada me Baka pozvao da budem član stručnog stožera, iako sam bio svjestan da nas sve zajedno čeka velik i odgovoran posao", kazao je Hrkać.

Mnogi nisu vjerovali u momčad

Jeste li dobro odradili posao?
- Mislim da jesmo. I više od toga. Ipak, žao mi je što nismo završili bolje plasirani, barem na drugom mjestu, iako ni od obrane naslova prvaka nismo bili daleko. Splet nesretnih okolnosti stajao nas je toga jer sam uvjeren da smo imali najbolju momčad u Ligi.

Završili ste na trećem mjestu?
- Tko god misli da je ovo slab rezultat, neka se samo sjeti početka prvenstva. Pa neki su bili uvjereni da ćemo se boriti za ostanak, a mi smo na kraju ipak završili na trećem mjestu i izborili plasman u Intertoto kup. Bilo je što je bilo, i ne treba se vraćati u prošlost, ali je činjenica da smo zatekli momčad koja je prije svega bila psihički poljuljana, a mnogi nisu vjerovali ni u kvalitetu igračkog kadra.

Nova sezona će brzo doći?
- Za nas počinje već polovicom lipnja utakmicom prvog kola Intertoto kupa. Igrači praktički nemaju odmora jer smo im dali program po kojem moraju individualno raditi do prve prozivke. Pripreme će biti malo specifične, ali ipak vjerujem da ćemo spremno dočekati europske utakmice, kao i sljedeće prvenstvo u kojem ćemo opet imati visoke ambicije.

Visoke ili najviše?
- Nema tu nikakvih tajni. Široki Brijeg osvojio je naslov prvaka u protekloj sezoni i na tome im čestitamo, ali u sljedećem prvenstvu želimo titulu vratiti u Mostar. Te naše ambicije nisu bez temelja jer će se svi složiti da smo napravili dobar kostur momčadi koji sada moramo samo nadograditi kako bismo u sljedećem prvenstvu bili još jači.

Ostaviti bolji dojam u Europi

S kojim igračima ćete taj kostur nadograditi?
- Imali smo godinu dana da upoznamo svakog igrača, a isto tako na kakav način svi oni svoje pojedinačne kvalitete mogu podrediti momčadi. Znamo što nam treba, a sada je na Upravi da pokuša dovesti takve profile igrača. Nećemo o imenima jer ih ne treba spominjati dok ne vidimo možemo li ih dovesti ili ne.
Intertoto kup?
- Prošle godine dogodilo se što se dogodilo, a sada imamo priliku ostaviti bolji dojam u Europi. Prihvaćamo ulogu favorita u prvom kolu Intertoto kupa protiv predstavnika Malte, a o drugom kolu ne trebamo razgovarati dok ne apsolviramo tog protivnika, završio je Hrkać.

Piše: D. Lukić/dnevni list