Rijad Kobiljar:Nije iznenađenje ako dobijemo Želju na Grbavici

gorica zrinjski
Jedan od njih je posuđeni član aktualnog prvaka BiH, mostarskog Zrinjskog, Rijad Kobiljar.

Veznjak Plemića je stigao u klub poslije priprema na Kupresu i uoči utakmice s Vitezom (1:1).

- Pošto mi je ovo ključna, 21. godina, kad trebam igrati, htio sam vidjeti gdje sam u Zrinjskom. Ako nisam među 13 - 14 igrača, da tražim posudbu. Nisam tražio raskid ugovora, imam još dvije godine sa Zrinjskim i mislim da nije mala stvar imati ugovor s prvakom države i uvjerljivo najboljim klubom u BiH. Tražio sam posudbu i došao do GOŠK-a, pojašnjava Rijad Kobiljar svoj put do Gabele.

Važnu ulogu u odluci je svakako igrao trener Slaven Musa.

- Glavni razlog mog dolaska u GOŠK je trener Musa koji me zvao. Kroz razgovor smo se našli na istoj strani. Vjeruje u mene, a i ja u to da on može ispraviti neke moje mane, tako da dođem do maksimuma mog potencijala. Moje je sad da slušam i radim što šef kaže pa vjerujem da će sve biti dobro, kaže Kobiljar i dodaje o manama koje spominje:

- Svi znaju da volim loptu u nogama, imam ponekad viška dodira, a dribling mi je uvijek prva opcija. Svjestan sam da to moram smanjiti jer tako donosim puno rizika u slučaju gubitka lopte.

Nije prošao prvi dio priprema s GOŠK-om, ali se već sad privikava na novi tim s kojim je odigrao i dvije test utakmice.

- Mislim da GOŠK ima dobru ekipu. Dok se uigramo možemo svakoj ekipi napraviti probleme, smatra veznjak GOŠK-a.

Koliko mogu imao je šansu osjetiti u utakmicama s Veležom i Čapljinom.

- Velež smo dobili 3:0 i to je lijepo izgledalo na trenutke, potom smo igrali s Čapljinom 1:1. To su najgore utakmice, s lokalnim rivalom koji se želi dokazati protiv novog premijerligaša. Lakše je igrati protiv Sarajeva i Želje, nego protiv Čapljine u takvim okolnostima. Bilo je dobrih stvari i u toj utakmici. Ostaje nam dovoljno vremena još se uigrati do Želje pa idemo u Sarajevo po pobjedu, poručio je samouvjereno Rijad Kobiljar.

Svi smo u blizu u ovoj ligi

U ovom trenutku je u fokusu uvodna utakmica s Željezničarom sljedećeg ponedjeljka (20.30 sati). Iznenadio je konstatacijom da GOŠK ide po pobjedu...

- Nije nimalo lagana stvar za Želju da igraju u četvrtak u Švedskoj pa putuju u petak. Imat će samo jedan dan odmora tako da mislim da nema iznenađenja ako mi pobijedimo, svi igraju nogomet. Svi smo u blizu u ovoj ligi. Iznenađanje je kad bi dobili Barcelonu, a mislim da nije iznenađenje ako dobijemo Želju na Grbavici. Tako da mi vjerujemo u to i ne idemo na Grbavicu s bijelom zastavom.

Dat ću maksimum da ispunimo cilj

Lavovi u prve četiri utakmice igraju redom sa Željezničarom, Borcem, Sarajevom i Širokim Brijegom. Težnja svih u klubu je i na stogodišnjicu kluba, 2019. godine, biti u elitnom rangu natjecanja.

- Prvi cilj je da osiguramo ostanak, ali nema razloga da ne budemo i bolje plasirani. Krupa je prošle sezone bila svima problem tako da vrlo malo je razlika u kvaliteti u ovom natjecanju. Osobno ću dati maksimum da pomognem ekipi kako bi ostvarila svoj cilj, a sve će biti jasnije poslije prvih pet - šest kola.

Piše: Ersan Bijedić, [email protected]