Raguž: Drago mi je da je ovo liga mladih igrača, drukčije ne bi imalo smisla

Branitelj
...Jug gdje će od vrlo mladog sastava pokušati sastaviti temelj za sljedeće sezone.

Raguž je u dva navrata vodio Čapljinu u Prvoj ligi FBiH, jednom gabelski GOŠK, a bio je i asistent u ljubuškoj Slogi kad je klub također nastupao u ovom rangu. Tako mu je angažman u Branitelju prvi u drugoligaškom nogometu.

- Već mjesec i pol dana sam u klubu, a naišao sam na nezgodnu situaciju jer je kompletna prva prošlosezonska ekipa otišla, pa smo praktički krenuli od nule. Mislio sam da ćemo se brže ekipirati, ali trebalo je dosta vremena. Još uvijek ima prostora za brojčano i kvalitetom se dopuniti, ali smo ipak sve bolji, priča Raguž.

Branitelj nije kao prethodnih sezona kad je bio u vrhu Druge lige ili član Prve.

- Planovi su nam da budemo konkurentni, stabilni u sredini ljestvice, da razvijamo dobre odnose, red i što više mladih igrača za koje stvarno treba puno strpljenja.

Posebno zbog toga što se radi o zaista mladom sastavu koji prvi put igra zajedno.

- Većina naših nogometaša igra prvu seniorsku godinu jer su stigli iz juniora. U juniorskom pogonu je dobro čim se odigra, nema pritiska. Sad dolazi priča s puno više rezultatske odgovornosti na koju se oni moraju naviknuti, kaže Raguž.

Druga liga FBiH Jug svake godine pada kvalitetom i sve ekipe imaju kadrovskih problema.

- Liga ima izvjesnu kvalitetu, a drago mi je da su tu većinom mladi igrači. To ima smisla, a liga nije preskupa. Ako nećeš praviti svoje igrače, onda je pitanje koliko liga ima smisla, govori trener Branitelja.

Ove godine je uoči starta prvenstva jako teško bilo procijeniti tko bi mogao biti favorit u ovakvoj konstalaciji snaga.

- Mislim da je Klis broj 1 po ekipi, ali ne znam imaju li takvu ambiciju. Ipak oni stalno nadograđuju ekipu dobrim igračima. Možda im može parirati Posušje, tu su negdje blizu. Branitelj vidim u sredini i da budemo sređena ekipa, a vremenom da budemo sve bolji.

Branitelj je u 1. kolu poražen u Rami (2:0), potom je istim rezultatom doma savladao ljubušku Slogu.

- U Rami smo poslije 1:0 bili bolji i mogli okrenuti utakmicu na svoj mlin, ali smo skrivili nepotreban penal i primili drugi gol. To je odrastanje za igrače, izvukli su pouku. Meč sa Slogom je utakmica dva protivnika približne kvalitete gdje smo mi malo više željeli pobjedu, rekao je Tomislav Raguž.

Predstojeće nedjelje (16.30 sati) Branitelj gostuje u Posušju.

Dnevni list