Prijateljski, a opet veliki susret Zrinjskog i Cibalije

HŠK Zrinjski, HNK Cibalia
...napokon će se odigrati i to u veljači 2016. godine u sklopu zimskih priprema kada će oba sastava boraviti u Međugorju, poznato je od ponedjeljka. Napokon jer već duži period vremena postoji inicijativa oko organizacije prijateljske utakmice ovih klubova koje, prije svega, povezuju navijači - Ultrasi, no do realizacije toga nikada, iz raznih razloga, nije došlo.

Prvi put ovi klubovi trebali su se susresti na Memorijalu Gojka Šuška još 2003. godine. Vinkovčani su osvojili treće mjesto, iza Zagrebačkog Dinama i onog iz Tbilisija, pobjedom nad drugim Hercegovačkim klubom i domaćinom Širokim Brijegom. Zrinjski tada ipak nije nastupio.

Blizu odigravanju prijateljske utakmice bilo je i u veljači 2011. godine, no ponovno su u posljednjim trenucima izmijenjeni planovi. Treći put, iako je sve krenulo kao navijačka inicijativa, mogao je biti za 95. rođendan Cibalije, u ljeto 2014. godine. Međutim, dodatne kvalifikacije za ulazak u Prvu Hrvatsku nogometnu ligu, neuspjeh, ali i nejasna vizija čelnika Vinkovačkog kluba rezultirala je time da veliki jubilej zapravo nije uopće obilježen.

Ipak, za ovaj susret stigla je potvrda i sportskog direktora Cibalije pa svi zaljubljenici u nogomet, Zrinjski i Cibaliju s nestrpljenjem očekuju veljaču i, za navijače oba kluba, prijateljsku, ali veliku utakmicu.

Davor Mikulić/HERCEGOVINA.info