Predstavljamo: Matija Katanec novi nogometaš HŠK Zrinjski

Matija Katanec, HŠK Zrinjski
Riječ je o nogometašu koji je došao iz Radnika, a evo što o sebi, svojoj karijeri i o očekivanju od Zrinjskog kaže za naš portal HERCEGOVINA.info.

Kao prvo reci nam za koje si sve klubove nastupao u karijeri?

Počeo sam sa 7. godina u Varteksu i prošao cijelu omladinsku školu. Zatim sam otisao u Croatiu Sesvete gdje sam upisao prve minute u Hnl-u. Poslije toga sam išao u Slovensku 1. Ligu gdje sam igrao za Nd Goricu. Još sam igrao u Austrijskoj 3. Ligi da bi nakon toga došao u Premijer ligu, prvih 6 mjeseci Gradina,i onda godina i pol Radnik Bijeljina.

Otkuda da dođeš u Zrinjski?

U Zrinjski sam došao jer je klub s velikim ambicijama i stepenica više u mojoj karijeri.

Koliko znaš o Zrinjskom i o njegovim navijačima?

Čuo sam da imaju vatrene navijače koji ih stalno bodre i bez kojih se naravno ne može.

Igraš na poziciji lijevog bočnog, da li se bojiš konkurencije?

Igram lijevog bočnog i stopera, ovdje sam došao prvo kao stoper, a ako će trebati odigrat ću i bočnog. Konkurencija je jaka ali se nadam da Ću se izboriti za poziciju.

Po tebi može li ova momčad Zrinsjskog napraviti neki iskorak u Europi?

Pa sigurno da se može napraviti iskorak u Europi, uz malo sreće naravno danas se svaka ekipa može dobiti jer svi znaju igrat nogomet.

Možeš li nam prokomentirati igre Hrvatske u Brazilu?

Gledao sam obe utakmice Hrvatske i nažalost prvu smo izgubili na nesreću ,dok smo drugu pokazali koliko uistinu vrijedimo. Nadam se da ćemo pobijediti Meksiko i proći skupinu jer su momci pokazali da to mogu i to zaslužuju.

Koliko je domet Vatrenih na prvenstvu?

Iskreno ne znam, neka prođu što dalje.

Kakvi su tvoji planovi vezani za budućnost?

Trenutno sam ovdje u Zrinjskom i moje misli su samo ovdje da što bolje odigram, a kasnije ćemo vidjet što će biti. Naravno svatko bi volio zaigrati u negdje u inozemstvu pa tako i ja.

Evo za kraj jedna poruka navijačima?

Pozdravio bih sve navijače prije svega, neka bodre Zrinjski kao što su do sada, a mi ćemo dati sve od sebe da im vratimo to na najbolji način, to jeste pobjedama .

HERCEGOVINA.info