Potop Dinama na El Madrigalu

Plavi su pali, ali pali su hrabro, a otvaranju utakmice igrali su odlično.

Spremao je Halilhodžić iznenađenje Villarrealu i dobro ih je iznenadio. Visoko je napao žute, igrao otvoreno i španjolska se momčad nije naigrala, nije mogla lako iznijeti loptu, a još je manje mogla nametnuti svoju igru.

Skupio je linije, igralo se blizu suparničkom igraču. I takva je igra Dinamo dovela nadomak vodstvu. Prvo je Tonel tukao, lopta se od nekoga odbila i pogodila vratnicu.

Propustili prilike

No, onda u 15. minuti Fatos Beqiraj nije zabio ono što je gotovo nemoguće ne zabiti. Bio je na metar od gola, vratar je bio ‘nigdje' i napadač plavih promašio je loptu. Nakon ovoga će ga zacijelo uspoređivati sa Sivonjićem i promašajem na gol-crti.

U tim je trenucima Ivan Kelava izdržao 1000 minuta bez primljenog pogotka. No, nije izdržao još dugo. U 23. minuti srušio je napadača Villarreala i njemački sudac pokazao je na jedanaesterac. Rossi je bio siguran i u 25. Villarreal je vodio 1:0. Prekinuta je u toj minuti serija Kelave, a da stvar bude još gora, u tom je trenutku i PAOK poveo protiv Bruggea što nije išlo na ruku plavima.

Možda bolje nije trebalo ni očekivati, nije Dinamo klub kojeg prati sreća, niti će mu pomoći u njegovim susretima, a neće mu se poklopiti ni ostali rezultati. Tako je bilo dosad, tako je i u ovoj skupini Europske lige.

Nakon primljenog gola bilo je i malo panike u redovima Dinama pa je Kelava skinuo čisti zicer, pa je Vrsaljko spašavao bacajući se pred loptu. I dobro je da plavi do odmora i po drugi put nisu kapitulirali.

Kelava spriječio potop

Nastavak je obilježio Kelava brojinim obranama. A seriju promašaja Villarreal je imao u 53. minuti, plavi su tada teško živjeli jer je potom vratnicu pogodio i Cani. A onda su plavi i drugi put kapitulirali, Villarreal je bio mnogo bolji u tom drugom dijelu, da bi pobjedu na 3:0 zapečatio Rossi, a Kelava dokazao klasu obranjenim jedanaestercem.

Bez Bišćana protiv PAOKA-a

Bišćan je nepotrebno igrao rukom, dobio karton, neće ga biti protiv PAOK-a...

- Vidjeli ste sve i sami, da nije bilo Kelave, i teže bi stradali. Imali smo sreće i s drugom utakmicom, sad nam pobjeda bez obzira na gol razliku garantira prolazak dalje - kazao je crveni kapetan Igor Bišćan.

- Trebamo priznati, bili su bolji, ovo treba što prije zaboraviti i idemo napravit sve da prođemo dalje.

Kelava je bio najbolji?

- Sasvim sigurno, spasio je teškog poraza, pokazao je da nije slučajno da sve ove silne utakmice nije primio gol, izrasta u sjajnog vratara.

- Odlučujemo sami o sebi, protivnika smo osjetili, kvalitetniji smo od njih - zaključio je Bišćan.

- Dečki igraju najbolji nogomet nakon Barcelone. Glava gore, idemo dobiti PAOK - dodao je Ademi.

Šime Vrsaljko misli isto:

- Svaka čast žutima, nadmašili su nas u svim segmentima igre.

Europska liga, 5. kolo: Villarreal-Dinamo 3:0 (Bišćanu crveni u 86'), PAOK-Club Brugge 1:1. Skupina D: Villarreal 9, PAOK 8, Dinamo 7, Brugge 3.

Villarreal - Dinamo 3:0 (25, 79 Rossi, 62' Marco Ruben)

 

izvor: sportal.hr