Platini još uvijek želi zimsko Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru

To bi značilo da sve europske lige, a pogotovo one najjače, moraju da uvedu zimske pauze na polovini sezone.

"Nadam se da će to prvenstvo biti održan u zimu. Moramo da idemo u Katar u ono doba kada to bude svima odgovoralo. Važno je da se zapitamo šta je bitno za navijače", kazao je Platini engleskim medijima.

"Valjda za deset godina možemo da smislimo kako da napravimo jednomjesečnu pauzu tijekom sezone. To ne može da bude siječanj zbog zimskih Olimpijskih igara, ali može od studenog do prosinca. To bi samo značilo da se sezona ne završava u svibnju nego u lipnju. Ne zaboravimo da se radi o SP", naglasio je Platini.

On je rekao i da je glasao da Katar dobije organizaciju SP jer je bilo vrijeme da jedna zemlja iz tog dijela svijeta bude domaćin svjetske smotre nogometa.

Platini je demantirao i da je bivši predsjednik Francuske Nicolas Sarkozy tražio od njega da svoje povjerenje ukaže katarskoj kandidaturi.

"Jedina istina je da sam jednom bio na večeri kod tadašnjeg predsjednika, a gost je bio i premijer Katara. Nikada Sarkozy nije tražio od mene da glasam za Katar, svi su znali da ne mogu da utiču na izbor koji ću napraviti", zaključio je Platini.

Fena