FOTO  Pismo navijača: Mamiću dovedi Dinamo u Hercegovinu, na svakoj će utakmici biti 20.000 ljudi

Zamolili su nas da objavimo njihovo pismo, te to u cijelosti i činimo.

Mi navijači Dinama iz Hercegovine razočarani smo sinoćnjom posjetom na utakmici Lige prvaka našeg kluba sa Portom. Tužno je gledati maksimirsko zdanje prazno bez navijača u jednoj tako važnoj utakmici za naš klub. Nama navijačima Dinama nije teško potegnuti iz svih krajeva svijeta da bi bili uz svoj klub, a ljudima iz Zagreba očito jeste. I od onih sinoćnjih malobrojnih navijača na Maksimiru najmanje ih je bilo iz Zagreba. Pitamo se što hoće ti navijači i takozvani prijatelji kluba?

Dinamo je najuspješniji klub na ovim prostorima, i ostaje nam da razmislimo kakva bi situacija bila da smo u koži jednog Hajduka koji usprkos svemu ima porporu navijača? Dinamo je svetinja, klub koji je bio simbol HRVATSTVA i otpora komunističkim vlastima. Dinamo se voli srcem i za njega se navija, a ne za pojedince ili interesne skupine. Neka sram bude navijača koji su okrenuli leđa svom klubu.

Ovim putem pozivamo Zdravka Mamića da utakmice Dinama prebaci u Hercegovinu. Grantiramo da bi na svakoj utakmici imao preko 20.000 navijača, a mnogi bi ostali pred stadionom bez karte zbog malog kapaciteta stadiona. Stariji se vjerojatno sjećaju utakmica u bivšoj državi kada je Dinamo gostovao kod Veleža u Mostaru. Svakoj toj utakmicu nazočile se tisuće zaljubljenika u plavu Dinamovu boju.

I danas je tako kada Dinamo gostuje u našoj Hercegovini. Sjećamo se prijateljske utakmice sa Zrinjskim prije par godina koju je pratilo 15.000 navijača. Sjetimo se turnira u Gabeli ili utakmica u Čitluku i Tomislavgradu gdje su stadioni bili pretjesni da prime sve navijače Dinama. Na kraju krajeva Dinamo je već dugi niz godina drag gost na zimskim pripremama u Međugorju.

Zahvaljujemo portalu hercegovina.info na ustupljenom prostoru i još jednom pozivamo gospodina Zdravka Mamića da naš Dinamo dovede u našu Hercegovinu. Mi nećemo okrenuti leđa našem klubu.

Uz ovo pismo objavljujemo i nekoliko fotografija sa ranijih gostovanja Dinama u Hercegovini.

hercegovina.info