PEHAR I BOŠNJAK SLOŽNI Šanse u derbiju su podjednake

HFC Zrinjski, MNK Brotnjo, hercegovački derbi, Futsal

U nedjelju se u dvorani na Bijelom brijegu igra još jedan hercegovački futsal derbi u kojem će momčad HFC Zrinjski dočekati Brotnjo iz Čitluka.

Oduvijek su susreti ova dva kluba privlačili pažnju ljubitelja futsala, bilo da se igra u Mostaru, ili pak u Gradskoj sportskoj dvorani u Čitluku, tako da ne sumnjamo da će i u nedjelju dvorana biti ispunjena.

Ove dvije momčadi protekle sezone igrale su polufinale doigravanja, iz kojeg su Čitlučani izašli kao pobjednici, iako su stvari mogle otići i na drugu sezonu.

Pred ovu sezonu, obje momčadi doživjele su dosta pomjena. Tako se Zrinjski nakon dosta turbulencija u klubu okrenuo jednom novom putu, s novim-starim čelnim čovjekom Zdravkom Čagljem, koji je uvijek spreman svom Zrinjskom pružiti ruku pomoći. Odlučili su se u Zrinjskom okrenuti mladim snagama, koje su u ovoj sezoni pozitivno iznenadile i pokazale da se na njih može ozbiljno računati. Uz par iskusnijih, poput Darka Raguža i kapetna Romana Vlahe, klub će sigurno ostvariti svoj zarctani cilj, a to je stabilzirati se ove sezone, profilirati neke nove mlade igrače, pokušati uhvatiti doigravanje i uz pojačanja u upravi narednu godinu krenuti ka vrhu.

Jedan od onih koji je oduševio svojim igrama je i mladi Luka Pehar, koji je trenutno prvi strijelac Plemića. Kaže Luka za Hercegovina.info kako momčad spremna dočekuje posljednju utakmicu u ovoj godini.

-Budući da je zadnje kolo, voljeli bismo sezonu pred svojim navijačima zaključiti pobjedom, to bi za sve nas bila velika nagrada za naš rad i trud ove sezone. Iako ćemo biti oslabljeni za našeg najboljeg igrača Darka Raguža, ostali momci su spremni i u dobrom raspoloženju čekamo susret. Ukoliko bi slavili u ovom susretu, mislim da bismo bili na dobrom putu ka našem cilju, a to je play-off.

Sezona je počela s brojnim problemima?

-Istina, počeli smo uz mnogo turbulencija, no vrijedno smo skupljali bodove i mislim da na kraju možemo biti zadovoljni sa ovih sedam koje trenutno imamo, iako ostaje žal za nekim utakmicama, mogao se tu brojati još koji bod više.

Što kazati o nedjeljnom hercegovačkom derbiju?

-U goste nam stiže jedna jako dobra momčad, koja je tradicionalno neugodan protivnik. Uz dužno poštovanje svim momcima u Brotnju, smatram kako su im najjača snaga Zvonimir Ćavar i Marin Suton. Možda je Brotnjo iskusnija momčad, no mislim da mi imamo veiki motiv i igramo pred svojim navijačima, tako da misim da su šanse podjednake. Nadam se da će gledatelji doći u što većem broju i podržati nas.

S druge strane, momčad Brotnja je u sezonu krenula bez tri vrlo bitna igrača. U odnosu na prošlu sezonu, u momčadi nedostaju Matej Čilić, dugogodišnji kapetan Kristijan Pantić, virtuoz Marko Grgić te vrjedni Nikola Granić. Uprava Brotnja u prjelaznom roku dovela je Andrijana Dujmovića, Marina Sutona, Josipa Stjepanovića, i Anđela Čolaka.

No, dojma smo kako se momčad suočena brojnim promjenama još nije uigrala. Brotnjo na svom kontu ima 13 bodova, šest više od Mostaraca, i sigurno bi sutrašnjom eventualnom pobjedom znatno ustabilili poziciju koja vodi u doigravanje.

Jedan od igrača koji sve više pokazuje u dresu Brotnja, svakako je Tomislav Bošnjak, Ljubušak, koji se ove sezone posebno istakao briljantnim pogotkom Starom Gradu iz slobodnog udarca.

-Istina, bio je to lijep pogodak, mogu kazati najljepši od kada sam stigao u Brotnjo.

U nedjelju vas očekuje veliki hercegovački derbi protiv još jednog kluba iz Mostara.

-To su uvijek odlični susreti, koji pruže jako dobar futsal. U ogledima Zrinjskog i Brotnja nikada nema favorita i po meni šanse su uvijek podjednake, 50:50. Moram reći kako su me jako pozitivno iznenadili mladi momci koji ove sezone nose Zrinjski. Borbeni su, mladi, snažni i brzi i vidi se da srcem igraju za svoj klub, tako da mislim da ćemo morati kao i uvijek dati sve od sebe za pobjedu.

U kakvom je stanju momčad Brotnja?

-Hvala Bogu svi smo zdravi i nema kartoniranih. Problema s ozljedom ima samo vratar Pehar, no trener Matej Čilić ima kvalitetna rješenja za mjesto vratara. Svi skupa jedva čekamo da istrčimo na parket i da pokušamo polusezonu zaključiti pobjedom. Neka bolji pobijedi, kazao je Tomislav Bošnjak za Hercegovina.info.

Utakmica HFC Zrinjski - MNK Brotnjo igra se u nedjelju 15.12. u dvorani na Bijelom brijegu s početkom u 19:30.