Novi trener nogometaša Željezničara Slavko Petrović

Na sjednici Upravnog i Nadzornog odbora FK Željezničar koja je održana danas odlučeno je da će nasljednik Miloša Kostića biti dosadašnji trener Radnika iz Bijeljine Slavko Petrović.

On će biti sedmi trener u posljednjih godinu i po, nakon Admira Adžema, Milomira Odovića, Vlade Čapljića, Edisa Mulalića, Harisa Alihodžića i Miloša Kostića.

Petrović će sutra potpisati ugovor, dok se ne završi sva potrebna "papirologija". Novi trener Željezničara je u izjavi izjavio kako je gladan uspjeha i da je došao u jedan od najvećih klubova u regiji.

- Evo, skoro će ponoć, još uvijek sam na stadionu u Bijeljini, a došao sam jutros u pola 8. Obavijestio sam ljude iz Radnika da idem u Željezničar. Jednostavno, u Radniku sam postigao sve što se moglo postići. Tražim novi izazov, gladan sam uspjeha i zato sam došao u jedan od najvećih klubova u regiji. Velikan je posrnuo, ali vratit ćemo ga na pravi kolosijek. Znam svakog igrača Željezničara u dušu, i dobro znam da su im mogućnosti mnogo veće od ovoga što pokazuju - rekao je za Dnevni avaz novi trener Željezničara Slavko Petrović.

24.08.2016 u 09:28