NK Široki Brijeg: Što prije treba zaboraviti Koševo, na redu je Kup i Zrinjski

Sarajevo Široki
...isprovociran zadirkivanjima, izjavio je: - E sad ćemo iz inata biti prvaci sljedećih 10 godina! Dinamo je to, ne 10, nego 11 puta, a lako je moguće da osvoji i 12. uzastopni naslov. Dogodilo se da je i Široki "osigurao" Ligu za ostanak nakon 0:2 na Koševu protiv Sarajeva, što je najgori plasman koji je klub postigao igrajući u Premijer ligi BiH od 2002./03.

Europu tražiti u Kupu

U tom je razdoblju uz dva naslova (i dva kupa) klub, je još pet puta bio doprvak: Najslabiji plasman bilo je šesto mjesto 2008/2009 (30 14 3 13 47:38 45 bodova). Ove sezone nema izgleda biti bolji od 7. mjesta, ali se može u doigravanju pasti još niže! Sarajevo je na Koševu slavilo zasluženo, moglo je postići i veću pobjedu, ali i Široki je mogao izboriti bolji rezultat. Po završetku utakmice trener Goran Sablić izrekao je pred tv kamerama svoje viđenje utakmice:

-Prvih smo 30 minuta teško parirali domaćinu. Presjekao nas je rani pogodak i vodstvo Sarajeva od 1:0. Nakon toga malo smo priprijetili, ali do odmora nismo zabili. U drugom smo se poluvremenu pribrali, izjednačili igru i imali prigode, ali imao ih je i domaćin. Sarajevo je dalo drugi pogodak, mi nismo... Ostaje nam Europu tražiti u Kupu. Imamo 2:0 protiv Zrinjskog iz prve utakmice u Mostaru i čekamo uzvrat na Pecari, svjesni da prolaz još nije izboren.

Razgovor uz kavu

Jučer ujutro momčad je održala trening na Blatu. Wagner, Luka Bilobrk i Mario Marina uz kavu su prepričavali utakmicu:

-Pokušaj "vađenja" protiv Sarajeva, koji bi nas ostavio u igri za Ligu za prvaka, nije uspio. Sarajevo nas je pritisnulo na početku, povelo... Poslije smo imali prigoda, ali imalo ih je i Sarajevo, zabilo drugi gol, a nama se nije posrećilo. 0:2 protiv Sarajeva nije neuspjeh. Mi smo morali dobiti Radnik i Metalleghe, kaže Bilobrk, koji je u Sarajevu branio više nego dobro. Sudac Ognjen Valjić mogao je (a nije) u dva navrata dosuditi jedanaesterac za Široki. Prvi put u 5. minuti, kada je vratar Bojan Pavlović srušio u prodoru Matea Sivrića, drugi put (82) kada je netko iz obrane domaćih srušio Josipa Ćorluku (kojega smo u jučer pogrešno proglasili sukrivcem za drugi gol Sarajeva).

-Bio sam u prodoru, netko me "kvrcnuo" po lijevoj nozi, tako da sam morao pasti. Nije tu bilo glume ni simuliranja. Prekršaj je postojao, kaže Ćorluka i dodaje da se "treba okrenuti kupu".

Vecernji.ba